A Sony nyilatkozott - feltörték a felhasználói fiókokat, bankszámlaszámokat is lophattak

PlayStation Network

A Sony végre érdemben nyilatkozott az egy hete elérhetetlen PlayStation Network-ot illetően. A cég állítása szerint "bizonyos PSN és Qriocity fiókok adatai illetéktelenek kezei közé kerültek", aminek az oka több, illetéktelen betörés volt április 17-e és 19-e között. A személyes adatok, melyekhez hozzáfértek: név, cím, e-mail cím, születési idő, felhasználónév, jelszó, biztonsági kérdések és válaszok, és feltehetőleg a hitelkártya/bankszámla információk. Úgy tűnik, Chesh, a PSX-Scene egyik vezetőjének fejtegetése mégis igaznak bizonyult.

A lényeges különbség, hogy nem a fejlesztői hálózaton keringő, akár légből kapott kártyaszámokkal, hanem más felhasználókat megkárosítva vásároltak kedvükre a hackerek.

A cég továbbra is saját erőforrásait felhasználva szeretné felgöngyölíteni az ügyet, és várhatóan készségesen együttműködik majd a hitelkártyák kibocsájtóival, amennyiben valaki szeretné visszakapni a pénzét.

Mindemellett azt javasolják, hogy mindenhol változtassa meg a jelszavát az, aki ugyanazt használja, mint a PSN esetében.

A Sony képviselői hozzátették, hogy a PlayStation Network, valamint a Qriocity várhatóan egy héten belül ismét elérhetőek lesznek.