A Verbatim bemutatta 100 gigabájtos írható Blu-ray lemezeit Európában

BluRay

A Verbatim most bemutatott  Blu-ray lemezei olvashatóak és írhatóak a BDXL™-szabványú Blu-ray lejátszókkal és írókkal, kapacitásuk pedig akár 100 gigabájt is lehet, ami négyszer nagyobb, mint a sztenderd Blu-ray lemezeké. A BDA (Blu-ray Disc Association) által kibocsátott tanúsítvánnyal rendelkező nagykapacitású írható Verbatim Blu-ray lemezek lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy nagyfelbontású képeket és HD minőségű videókat archiváljanak, akár négyszeres írási sebesség mellett.

A BDXL™ lemezek 100 gigabájtos kapacitásukkal körülbelül 40 000 fénykép, 20 000 zeneszám vagy 8 órányi HD videó tárolására alkalmasak.

A Blu-ray lemezek a CD és DVD lemezeknél jelentősen nagyobb tárolókapacitást kínálnak, ennek köszönhetően ugyanannyi adat tárolásához jóval kevesebb lemezre van szükség. A sztenderd Blu-ray lemezek kapacitása 25 GB (az egyrétegű változat esetében), 50 gigabájt (a kétrétegű változat esetében) a Verbatim   BDXL™ lemeze azonban egy harmadik réteget is tartalmaz, így a kapacitás 100 gigabájtra növekszik. A korongok speciális karcálló réteggel vannak ellátva, ami megvédi őket a mindennapi használat során.

„A 100 gigabájtos Verbatim BDXL™ Blu-ray korongok tökéletesek azok számára, akiknek nagy kapacitású lemezekre van szükségük archiválási célból,” nyilatkozta Rüdiger Theobald a Verbatim marketingigazgatója.

„A fogyasztók megbízhatnak gyártásunk szigorú minőségellenőrzési szabályaiban, a Verbatim Blu-ray lemezei nem fognak egyetlen felahsználónak sem csalódást okozni. A Mitsubishi Kagaku Media (MKM) anyavállalat szakmai hátterének köszönhetően a Verbatim továbbra is a világ elsőszámú optikai-tárolólemez márkája.”

A Verbatim 100 gigabájtos BDXL™ lemezei októbertől egész Európában kaphatóak.

A Mitsubishi Kagaku Media Japánban egy 100 gigabájtos  ‘Enterprise Grade’ BD-R BDXL™ lemez forgalomba hozatalát is tervezi, amit kifejezetten vállalati dokumentumok archiválására fejlesztettek ki. A lemezek tárolási képességeit a Pioneer vállalat BDR-PR1M és BDR-PR1MA professzionális Blu-ray íróival tudják a vásárlók a legjobban kihasználni. Ezek a modellek biztosítják a lemezen tárolt adatok hosszú élettartamát. További információt a www.mcmedia.co.jp/enterprise/index_e.htm találnak, érdeklődni a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen lehet.