A WhatsAppra fáj a Google foga?

WhatsApp

Az idei Google I/O konferencia egyik biztos befutójának a Babel tűnik, ami a hírek szerint egyesíti majd a Google mindenféle IM platformjait. Azonban egy kis segítség sosem jön rosszul, és úgy néz ki, hogy ebben a WhatsApp fejlesztőinek segítségét szeretnék kérni. Legalábbis a Digital Trends információi szerint már napok óta folynak a tárgyalások, az ár pedig szépen-lassan kúszik a csillagos ég felé.

Persze a Googlenél valószínűleg nem különösebben érzik majd meg azt az 1 milliárd dollárt, amire jelenleg a WhatsApp tartja magát. Vagyis inkább a tekintélyes felhasználóbázisát, ami csak Androidon több, mint 100 milliót tesz ki. És akkor még nem is beszéltünk a többi platformról, ahol szintén az egyik legnépszerűbb IM platformnak számít.

Nyilván ezzel a Google is tisztában van és innen nézve máris sokkal jobb üzletnek néz ki a dolog: gyakorlatilag egyetlen lépéssel több százmillió új felhasználóra tehetnének szert, akik valamelyik szolgáltatásukat használnák. Na meg persze a csapat tapasztalata sem elhanyagolható tény, de szinte biztos, hogy nem az a felvásárlás elsődleges oka.

De nézzük a dolog jó oldalát: ha sikerül nyélbe ütni a dolgot valószínűleg ingyenes lesz az alkalmazás.