Akár útközben is élvezheti High-Resolution Audio felbontású zenéit

A High-Resolution Audio technológia révén úgy érezheti magát zenehallgatás közben, mintha kedvenc előadóját egy koncerten vagy egy hangstúdióban hallgatná éppen. A Sony a lehetőségek széles tárházát kínálja ahhoz, hogy valóban kiélvezhesse a Hi-Res hangzást otthoni zenehallgatás közben, nyaralás során, vagy akár a napi ingázás alkalmával.

A Walkman® A15 egy új mérföldkő a hangzás és stílus világában, hiszen audiofil tulajdonságai mellett zsebben is hordozható. Hi-Res fejhallgatóval és az új fejhallgató erősítővel kiegészítve pedig pazar zenei élményben lehet része.

Walkman® A15
A világ legkisebb és legkönnyebb Hi-Res Audio digitális zenelejátszójával , a tökéletesen kivitelezett NWZ-A15 készülékkel elmerülhet az élethű, gazdag hangzás világában.

A hordozható High-Resolution Audio lejátszóban, a Walkman® A15-ben megtalálható a Sony egyedi, S-Master HX digitális erősítője. Ez a fejlett technológia olyan pontosan dolgozza fel a nagy sávszélességű audio adatokat, hogy mindeközben minimálisra csökkenti a zajt és a torzítást. Ezentúl akár 30 órán keresztül hallgathat Hi-Res, vagy akár 50 órán keresztül MP3 fájlokat.

A Walkman® A15 olyan tulajdonságokkal rendelkezik, amelyeket egy felső kategóriás hi-fi rendszertől várna el az ember: a tiszta, ólommentes forrasztó ón, melynek köszönhetően a hangzás részletes és kiegyensúlyozott marad. Továbbá a vastagabb vezetékek révén erősebb tápegységgel is rendelkezik, ezzel is csökkentve a hangátvitel közbeni jelveszteséget és torzítást, így biztosítva a mély és zengő basszusokat. A különösen merev alumínium öntvény ház tovább csökkenti az elektromos zajokat, és stabilizálja a hangok reprodukálását. A megszokott kerámia kondenzátorok használata helyett kiváló minőségű POSCAP  kondenzátor kapott helyet a készülékben, mely a S-Master HXTM mellett még inkább minimalizálja a zajt és torzítást.

Még egy alacsony bitrátájú CD, vagy egy tömörített MP3 fájl esetében is a DSEE (Digital Sound Enhancement Engine) HX technológia feljavítja a tömörített hangfájlokat, mellyel akár a CD minőségű felvételeket is meghaladhatja azáltal, hogy visszaállítja a tömörítés során elvesztett magas frekvenciákat. Így High-Res Audio minőséghez közeli felbontásban élvezheti teljes zenei palettáját.

A zene szerelmeseinek sokszor okoz gondot a fájlok tárolása. A készülék 16 GB-os belső memóriával rendelkezik, amely microSD kártyával még tovább bővíthető.

MDR-Z7 High-Resolution Audio fejhallgató
A kiváló minőségű fejhallgatók tökéletesen illenek napjaink legjobb High-Res Audio eszközeihez. Az MDR-Z7 új szintre emeli a zenehallgatás élményét, a korszerű kivitelezésnek köszönhetően kompromisszumok nélkül élvezheti a készülék előnyeit.

Az újonnan fejlesztett 70mm HD meghajtó teljesen rásimul a fülre, felfedve a zene legapróbb részleteit - az erőteljes szub-basszus hangoktól a kristálytiszta magas hangokig. A már kritikusan magas frekvenciákat is hűen reprodukálja a készülék egészen 100 kHz tartományig, ezzel olyan transzparens hangzást biztosít, mintha élőben hallgatná  kedvenc slágereit.

Akár egy klasszikus vonósnégyes dallamait, akár rock zenét hallgat, az alumínium bevonatú folyadékkristályos polimerfilm membránok minimalizálják az elszíneződést a teljes audio spektrumban.

A Sony Beat Response Control kialakítása révén a membrán még dinamikusabban mozoghat, így könnyedén reprodukálja még a legigényesebb basszusokat is.

A páratlan audio hangzás kényelmes hallgatói élménnyel párosul. A nagy, nyomáscsökkentő fülpárnák uretán felhasználásával készültek, ennek eredményeként a kitűnő izoláció maximális kényelemmel társul.

Továbbá a fejhallgató kábele 4 eres szerkezetű, a földelt kábelek pedig minimalizálják az áthallásokat a jobb és a bal csatorna között, ezzel is támogatva a kiegyensúlyozott hangzást. Egy normál, leválasztható kábellel könnyen csatlakoztathatja eszközét, például egy PHA-3AC fejhallgató erősítőhöz. Ezen túlmenően az ezüst bevonatú OFC (oxigénmentes réz) kábel szálak csökkentik a jelátviteli veszteséget.

Tökéletes választás, ha Hi-Res fájlokat szeretne hallgatni útközben. Az MDR – 1A fejhallgatók sok innovatív tulajdonságon osztoznak az MDR-Z7 Hi-Res fejhallgatóval, beleértve az alumínium bevonatú LCP membránokat a 40mm HD meghajtó egységen, illetve az ezüst bevonatú OFC földelt kábeleket.

PHA-3AC High Resolution Audio fejhallgató erősítő és MDR-1ADAC fejhallgató
Fedezze fel a részletesség új szintjeit zenehallgatás közben, amikor High-Resolution Audio fájlokat hallgat számítógépén, telefonján vagy táblagépén.

A PHA – 3AC fejhallgató erősítő átkonvertálja a Hi-Res jeleket (PCM 384 kHz/32 bit és DSD) az eszköz digitális kimenetén keresztül, hogy olyan fejhallgatón is élvezhesse a zenét, mint például az MDR-Z7. A kiváló D/A átalakító technológia biztosítja a tágas, három-dimenziós hanghatást kiváló csatorna szétválasztással. Tökéletes otthoni használathoz is, mivel az erősítő kimenete közvetlenül csatlakozik az MDR-Z7 fejhallgatóhoz, így kompromisszumok nélkül tudja hallgatni zenéit.

A kialakításnak köszönhetően otthoni használtra és ingázásra is alkalmas eszköz az MDR – 1ADAC fejhallgató, mivel a D/A átalakítóval képes fogadni a Hi-Res jeleket 192 kHz/24 bit-ig vagy DSD 2.8MHz/5.6 MHz esetén.
A kimenetei révén könnyedén csatlakoztatható hordozható eszközök széles tárházához: kompatibilis Walkman és Xperia modellekkel, PC, iPod, iPad és iPhone készülékekkel (Lightning  Digital AV adapterrel). A Sony S-Master HX digitális erősítő segít megőrizni a hangzás tisztaságát, és a kényelmes USB töltő segítségével akár 7,5 órán keresztül szólhatnak Hi-Res audio slágereink.

Az NWZ-A15 Walkman – High-Resolution Audio lejátszó, az MDR-Z7 fejhallgató, az MDR – 1A fejhallgató, és a PHA – 3 AC erősítő 2014 októberétől érhető el Magyarországon, míg az MDR-1ADAC 2014 novemberétől.