Android Wear: Google Now (és Android) az órában

Android Wear

Bár ma szép számmal találunk olyan okos karórát, amin Android fut, a Google új megközelítése valószínűleg igen pozitív hatással lesz a piacra. Ahelyett, hogy az órák - és a viselhető eszközök - szempontjából teljesen felesleges funkciókat tartalmazó teljes Androidot erőszakolnák rá a kütyükre, a Google előállt az Android Wear-rel, ami lényegében egy olyan verziója az Androidnak, ami csak a lényegre koncentrál. Ehhez természetesen új felületet is készítettek, amit kifejezetten a kisebb méretű kijelzőkre optimalizáltak.

Mint az a videón is látszik, az óra alapvetően egy Google Now interface, amin megjelennek az időjárásra, találkozókra, utazásokra vonatkozó információk, valamint a Hangout üzenetek is. Természetesen az OK Google parancs az órával is működik, illetve fitnessz funkciókat is képes lesz majd ellátni.

Fejlesztők számára elérhető lesz egy új SDK is, amivel a már meglévő alkalmazásokat bővíthetik olyan elemekkel, melyeket kifejezetten az órákra terveznek. Ilyen például a zenelejátszó vezérlésére szolgáló widget is.