Androidra is elérhető az XBMC

XBMC

Mivel én magam még nem használtam a programot csak hallottam róla, hogy mit tud, ez így most inkább egy szolgálati közlemény lesz, mint sem egy becsületes bemutató vagy teszt. Mindenesetre igyekszem minden lényeges információt átadni a dologgal kapcsolatban. Azt azonban előre el kell árulnom, hogy izmosabb telefonokra lesz szükség a használatához és a jelenlegi béta még nem működik a legújabb Androiddal (4.2+).

A kompatibilis telefonok és tabletek pontos listája itt található, a Samsungokat elnézve viszonylag hamar leszűrhető, hogy nagyjából milyen kategóriában kell gondolkodni. A Galaxy S mindenképp egy nagy pozitívum, aminek köszönhetően valószínűleg a Nexus S is ugyanúgy gond nélkül tudja majd futtatni az appot. De az tényleg látszik, hogy az XBMC nem a midrange és büdzsé kategóriát részesíti előnyben. Bár elvileg ettől függetlenül azokon is elindul majd a program, de figyelmeztetéssel fog kezdeni.

Ami a Jelly Beant illeti a fejlesztők ígérete szerint a harmadik béta a legújabb Androidra is elérhetővé teszi majd az appot. Emellett a mostani verzió támogatja az Xbox controllereket is.

Az Androidos változat közvetlenül a fejlesztők honlapjál tölthető le.