Az ESET együttműködik a Cyberoam Technologies-zal

A vezető, proaktív védelmet kínáló biztonságtechnológiai vállalat, az ESET bejelentette, hogy együttműködésre léptek a hálózatbiztonsági megoldásokat gyártó Cyberoam Technologies-zal. A megállapodás szerint a Cyberoam UTM (Unified Threat Management) eszközeibe és NGF (Next Generation Firewall) alkalmazásába integrálja az ESET Secure Authentication szolgáltatását, a kétfaktoros, egyszeri jelszavas (2FA OTP), távoli hozzáférést biztosító mobilalkalmazást.

„Igazán lenyűgöző az ESET munkája, örömmel működünk együtt velük. Az ESET Secure Authentication szolgáltatás nem csak extra védelmi réteggel látja el a felhasználóinkat a vállalati hálózathoz való távoli hozzáférés során, de a telepítése és a használata is igazán egyszerű – mondta Ajay Nawani, a Cyberoam Technologies globális kereskedelmi vezetője. – További nagy előnye, hogy egy előre telepített mobilalkalmazáson vagy SMS-en keresztül olyan felhasználóknak is megoldást jelent, akiknek mobiltelefonjai még nem támogatják az alkalmazásokat.“

A Magyarországon ősztől elérhető ESET Secure Authenticationt arra tervezték, hogy biztonságosan és problémamentesen biztosítson távoli elérést a cégek hálózatához és a szenzitív adatokhoz. A mobilalapú megoldás révén a felhasználók hozzáférnek a vállalati VPN-hez és OWA-hoz (Outlook Web App), illetve olyan egyéb Microsoft rendszerekhez, mint például a Dynamics vagy a Sharepoint. A felhasználók RADIUS alapú szolgáltatásaikban is használhatják az ESET Secure Authentication megoldást, vagy az alkalmazásprogramozási felület (API) használatával integrálhatják a már meglévő Active Directory alapú azonosítási rendszereikbe.

„Tavaly az amerikai székhelyű vállalatok 90%-a volt adatlopás vagy más támadás áldozata. A behatolások 76%-a a gyenge jelszavak feltöréséből eredt, így nem csodálkozunk, hogy sok vállalat keres megfelelő megoldást erre a problémára – mondta Ignacio Sbampato, az ESET marketing és kereskedelmi vezetője. – Az ESET kétfaktoros, egyszeri jelszavas szolgáltatása nagyszerű eszköz bármilyen méretű szervezet biztonságának megerősítésére, használatával biztonságosan érhetik el érzékeny adataikat és hálózataikat. Nagy örömünkre szolgál, hogy partneri megállapodást kötöttünk a Cyberoam Technologies-zal.”

Az ESET Secure Authentication a kétfaktoros azonosítás legegyszerűbb és leggyorsabb módját kínálja. A felhasználó egyszerűen, mobilalkalmazáson keresztül kérhet biztonságos és véletlenszerűen generált OTP hozzáférést. Az alkalmazás telepítése egyszerű, nem igényel informatikai tudást vagy segítséget. A szerver oldali integráció és kezelés szintén gördülékeny, így az ESET Secure Authentication szolgáltatás a költséghatékony tervezésben is segíti a vállalatokat.

Számos iparágban, például az egészségügyben és a pénzügyben égető szükség van az erősebb felhasználói azonosításra. A Cyberoam jelenlegi ügyfelei most az ESET-tel kötött együttműködés révén használhatnak VPN-t a szerverek és a webes alkalmazások közötti kommunikációra, valamint a Cyberoam monitorozási és naplózási szolgáltatásaival követhetik hálózataik és felhasználóik aktivitását.