Az Ingram Micro megveszi az RRC-t a régióban

Az Ingram Micro cégvásárlással erősít Kelet- és Dél-Európában, a value-add - hozzáadott értékű - disztribúciós szolgáltatásainak kibővítéséért. Az akvizíció során az orosz tulajdonú RRC Group CEE divíziója amerikai tulajdonba kerül, így a kaliforniai cég komoly piaci pozícióval rendelkező RRC leányvállalatokat integrál szervezetébe.

2016. február 11-én a két cég hivatalosan aláírta az akvizíciós megállapodást, amely alapján az RRC kelet- és dél-európai leányvállalatait megvásárolja az Ingram Micro Inc. A felvásárlás célja, hogy az RRC által képviselt hozzáadott értékű disztribúciós szolgáltatásokkal (value added distribution, VAD), gyártókkal, termékekkel, kiterjedt viszonteladói hálózatával az Ingram Micro megerősítse piaci helyzetét és tovább növelje részesedését IT nagykereskedőként.

A varsói központú RRC Group CEE divízió leányvállalatai, képviseletei Lengyelországban, Csehországban, Magyarországon, Szerbiában, Romániában, Bulgáriában, Horvátországban, Szlovéniában, Macedóniában, Albániában, működnek sikeresen az informatikai piacon (valamint lefedik Boszniát, Montenegrót, Koszovót is Szerbián keresztül) value-add disztribútorként több mint 10 éves IT piaci jelenléttel.

Az RRC viszonteladó partnerei számára nyújtott szolgáltatásai közé tartozik a mérnöki, informatikai tervezés, tanácsadás, logisztikai, képzési, marketing és pénzügyi támogatás is – speciálisan a közép- és nagyvállalati IT megoldásokkal. A cég olyan hálózati, biztonsági, IT infrastruktúra, adattárolási és azonosítási termékek gyártóit képviseli a kelet- és dél-európai régióban, mint az APC, Avaya, CheckPoint, Cisco, Citrix, Dell-Sonicwall, EMC, Forcepoint (korábbi Websense), Hitachi, HP Security, IBM, Imperva, Lenovo, NCR, Splunk, Toshiba Retail Solutions, Trend Micro, Vasco, Xplore, Xyzmo, Zebra.

„A két cég egyesülése rendkívül erős IT nagykereskedő vállalatot hoz létre a régiónkban, stabil pénzügyi háttérrel, kiemelkedő gyártói és partneri kapcsolatokkal, üzleti hálózattal, piacismerettel.

Az RRC több mint 10 éve dolgozik a hozzáadott értékű disztribúcióban Kelet- és Dél-Európában – Magyarországon pedig már 16 éve.

Hatalmas előrelépés lesz az akvizíció mindkét fél részére, sokéves nemzetközi üzleti jelenléttel, kiterjedt régiós hálózattal, jól képzett szakemberekkel kiegészítve egymást.

Rengeteg tapasztalatot, ismeretet felhalmoztunk a cégnél, melyet most az Ingram Micro szervezetében fogunk hasznosítani. Value-add gondolkodást, széles ügyfélbázist, komoly piaci részesedést, kapcsolati tőkét, munkaminőséget, rugalmasságot, megoldásközpontú mentalitást képviselünk, mellyel komoly plusz versenyelőnyre tehet szert az Ingram Micro” – nyilatkozta Virágh Attila, az RRC Hungary Kft. cégvezetője a cégakvizíció kapcsán.

Az akvizíció jelentősen növelni fogja az Ingram Micro forgalmát a régióban, és nagymértékben erősíti a hozzáadott értékű szolgáltatások piacán az amerikai disztribútor pozícióit.

A kaliforniai vállalat szolgáltatási portfóliója is számottevően növekszik majd a régióban, az RRC által képviselt gyártók nyolcvan százaléka új megoldásként jelenik meg az Ingram Micro termékpalettáján. Ezzel az akvizícióval az egyik legnagyobb IT nagykereskedő szereplővé lép elő a cég Kelet- és Dél-Európában.

A felvásárlás várhatóan 2016 első felében zárul le a versenyhivatali, jogszabályi ellenőrzések után. A jóváhagyásig a két cég önálló vállalatként működik, önálló szervezetben, önálló ügyfélkörrel, ezt követően indul el az összeolvadási lépések koordinációja, a szervezeti kapcsolódás, szolgáltatások harmonizálásának végrehajtása. A két vállalat minden képviselt IT gyártói terméket és szolgáltatást továbbvisz a közös szervezetbe és minden munkatársra számítanak az akvizíció során.