Az Oracle OpenWorld 2019 konferencia első napján színre lépett az új ingyenes autonóm adatbázis és új autonóm megoldások Linuxra

Az Oracle OpenWorld 2019 konferenciát, amely a világ legnagyobb üzleti és technológiai rendezvénye, szeptember 16-19. között rendezik meg San Franciscóban. Az eseményt több mint 100 000 résztvevő látogatja meg és több mint 900 000 millióan követik különböző online csatornákon. Az Oracle OpenWorld 2019-es programja 2 200 előadást, 219 Oracle bemutatót és 196 partner és ügyfél kiállítását foglalja magában, amelyek keretében bemutatják az Oracle technológiáját és megoldásait.

A konferencia első napján az alábbi főbb bejelentések történtek:

1. Az Oracle bejelentette új ingyenes autonóm adatbázisát és felhő infrastruktúráját.
Az ’Always Free’ szolgáltatások révén a fejlesztők és tanulók képesek átfogóan megismerni, felépíteni és korlátlan időre a gyakorlatban is használni az Oracle Cloud megoldását. Az Oracle Cloud Free Tier bejelentésével a vállalat olyan új ’Always Free’ szolgáltatásokat ad a felhasználók kezébe, amelyekkel korlátlanul használhatják a világ első autonóm adatbázisát, az Oracle Autonomous Database-t és az Oracle Cloud Infrastructure megoldását.

Míg más hyperscale felhőszolgáltatók 12 hónapos ingyenes próbaidőszakot ajánlanak relációs adatbázisukra, az Oracle ’Always Free’ autonóm adatbázisa ingyenes marad a használat teljes idejére. A felhasználók emellett könnyedén upgradelhetnek, hogy még több adathoz, illetve kiegészítő szolgáltatásokhoz jussanak. Az ’Always Free’ szolgáltatások világszerte bárki számára elérhetők.

Az Oracle Free Tier program két alappillérre épül:

  • ’Always Free’ szolgáltatások, amelyek révén korlátlan időre elérhetők az Oracle Cloud szolgáltatások,
  • Ingyenes próbaidőszak, amely 300 dolláros kreditet biztosít a kiegészítő szolgáltatások és nagyobb volumenek kipróbálására 30 napos időkerettel.

A teljes közlemény itt található.

2. Az Oracle a Linux operációs rendszerekre is kiterjeszti az autonóm képességeket.
Az Oracle autonóm stratégiájának új mérföldkövét jelenti az Oracle Autonomous Linux bevezetése, amely az új Oracle OS Management Service megoldással kiegészülve az első és egyetlen autonóm operációs környezet, amely csökkenti az összetettséget és képes kizárni az emberi eredetű hibákat, ezáltal eddig nem tapasztalt költségmegtakarítást, biztonságot és rendelkezésre állást biztosít a felhasználóknak.

Napjainkban a rendszerek javítása és biztonsága jelenti az egyik legnagyobb kihívást az IT csapatok számára. Ezek a feladatok gyakran megterhelők, sok hibalehetőséget rejtenek és bonyolultak lehetnek nagyobb felhőkörnyezetek esetén. Az Oracle Autonomous Linux megoldásával a felhasználók az autonóm képességekre támaszkodva biztosíthatják rendszereik védelmét, illetve a magas szintű rendelkezésre állást, amellyel megelőzhetők a kibertámadások.

A teljes közlemény itt található.