Az OS X mintájára frissül majd a Windows 8

Windows 8

Looky-looky, mi van itt nekünk: a The Verge információi szerint redmondban ezerrel rotyog az ördögi üst és szépen lassan testet ölt a Windows Blue és a Microsoft lassan elkezd almákat hímezni a Windows zászlókra. A dolog lényege, hogy a jövőben évente jönne ki redmondból egy-egy masszív frissítési csomag - és hasonlóan az OS X-hez - verhetetlen árakon lehet majd megvenni és telepíteni azokat. Beleértve a Windows Phone 8-at is.

A Blue mögötti ötlet egyszerű: a felhasználók számára leegyszerüsített tweakeket és UI változásokat kínálni ahelyett, hogy hetente kéne telepítgetni a különböző frissítéseket. Ismerősen hangzik? Nem csoda, hiszen pont erre van a Service Pack is. Természetesen ez csak azoknak lenne elérhető, akik érvényes lincencet birotkolnak a Windows 8-hoz.

Na de egy pillanatra tegyük félre az epét, és nézzük meg a dolog jó oldalait is. Mert hihetetlen, de vannak. Az ilyen, inkrementális frissítésekkel lehetőség van bizonyos featurek tesztelésére és esdetleges visszavonására, mielőtt egy-egy drasztikus változást bevezetnének (lásd Vista). Plusz nem kell majd állandóan letöltögetni a frissítéseket és megvárni, amíg a nagyságos úr kegyeskedik mindent beállítani.