Babble helyett Babel lesz a Google egyesített IM platformja

Google Babel

Cirka két héttel ezelőtt bukkant fel először a Google Babble, ami elméletben a cég egyesített üneteküldési platformja lenne. A névválasztás abszolút logikus, bár ebben a formában egy kicsit úgy hangzik, mint ha egy kisgyerek gügyögése lenne. Valószínűleg erre Mountain VIewban is rájöttek, ugyanis a Droid Life legfrissebb információi szerint a hegy gyomrában Babel néven fut a projekt.

A névválasztás pedig abszolút helytálló, hiszen a Bibliában Bábel tornyának építésekor még mindenki egy nyelvet beszélt, amikor a Mindenható haragja lesújtott ránk és hirtelen mindenki különböző nyelven kezdett el társalogni - és ezzel megosztatott.

Nagyjából hasonló a helyzet a Google esetén is, hiszen a Google név alatt ott a Talk, Messenger, Hangout, Voice és még a fene tudja micsoda, amin keresztül kommunikálhatunk az ismerőseinkkel. Ráadásul igen szűk az átjárás ezek között, plusz ennyi projektet folyamatosan fejleszteni és felügyelni sem egyszerű feladat, emiatt nem is annyira meglepő a lépés. Gyakorlatilag egy reverz-Bábel lesz a végeredmény.

Az új információk szerint a Googlenél már több platformon is megkezdték a tesztelését, többek között iOS-en, Androidon, valamint Google+ és GMail alatt is. Mint már említettük, a dolog legnagyobb előnye az lesz, hogy mindenhol ugyanúgy elérjük majd ugyanazt a társalgást, de lehet majd képeket küldeni és az értesítések is jobban meg lesznek csinálva.