Bemutatjuk az új digitális jegyzetfüzetet, ami újraértelmezi a tollat és a papírt

A Toshiba Europe GmbH bejelentette a dynaPad, egyedülálló Windows 10 tabletet, ami forradalmasítja a papírt és a tollat.  Tablet módban mindössze 6,9 mm vastag és csupán 549 g tömegű – ezért nevezzük a világ legkönnyebb és legvékonyabb[1] 30 cm (12”) tabletjének. A dynaPad mobil számítógépként is használható, vékony és könnyű teljes méretű billentyűzettel – hozza ki belőle a legtöbbet a Microsoft Office–szal. Célja, hogy kreativitásra és jobb teljesítményre ösztönözzön, a Toshiba dynaPad így válik egy fejlett digitális jegyzettömbbé.

A kézírás élménye
A Toshiba dynaPad-et úgy tervezték, hogy a természetes kézírás komfortját és érzését adja vissza, mint a papír és a toll, ezért választottuk a legtöbbet használt B5 méretet. Ahhoz, hogy ezt elérjük, a WACOM Active Electro-Static (AES) technológiájú tollát használjuk, ami kiemelkedő pozícionálási pontosságot és a toll dőlésszögének érzékelését is lehetővé teszi – nem számít mennyire hegyes vagy tompa. Ennek eredményeként a felhasználó saját írásstílusa megtartásával készíthet jegyzeteket, fűzhet megjegyzéseket a dokumentumokhoz, skiccelhet és rajzolhat részletgazdagon és pontosan. A tablet kijelzőjébe épített érintés-érzékelőnek köszönhetően írás közben a véletlen hibák elkerülhetőek.

Az előre telepített Toshiba alkalmazásokkal egyszerűen összegyűjtheti és rendszerezheti jegyzeteit, képeit valamint a TruNote, TruCapture, TruRecorder, TruNote Clip és TruNote Share fájljait. Az összes Toshiba alkalmazás a gyors elérést és kommunikációt szolgálja még rohanó világunkban is. Legyen az akár egy hangfelvétel a tárgyaláson, egy kép rögzítése vagy egy gyors kézzel írt jegyzet, a programok sokaságával gyorsan kommunikálhat bármilyen platformon, akár e-mailben vagy berakhatja PowerPoint prezentációba is. A Toshiba dynaPadet jobb- és balkezesek is egyaránt tökéletesen használhatják, a TruNote alkalmazás mind a két írásmódot képes feldolgozni, és így megőrzi a kézírás természetességét.

Digitális jegyzetfüzet, továbbfejlesztett mobilitás
Mint a világ legvékonyabb és legkönnyebb 30 cm-es (12”) tablete, a dynaPad bármilyen feladat kapcsán megállja a helyét, valamint szinte súlytalan billentyűzete további rugalmas felhasználást tesz lehetővé.  Erős, karbonszálas szatén-arany színű vázával, a dynaPad négyszer merevebb a hagyományos eszközökkel összehasonlítva.   A billentyűzet mágnesesen kapcsolódik, ekkor legvastagabb részén mindössze 19 mm, legvékonyabb részén pedig 1,5 mm a tökéletes komfortért. Ha éppen nem használjuk a billentyűzet, akkor is érdemes azt a tablethez csatlakoztatva hagyni egyfelől az egyszerűbb használat miatt, másrészt így jobban védjük a kijelzőt is, amikor a WACOM AES toll a tablet oldalán van. 

A dynaPad WUXGA+ (1920 x 1280) kijelzővel tűélesen jeleníti meg a fotókat és videókat. A tükröződésmentes bevonatnak köszönhetően a képernyőn jobban látni a fényképeket és a szöveget. A dupla rétegű bevonat minimálisra csökkenti az ujjlenyomatok láthatóságát és a tükröződést, miközben a toll teljesítményét megőrzi.

A Toshiba dynaPad 2016 első negyedévétől less elérhető Európában.


[1] Billentyűzet nélküli méretek. A Toshiba 2015. október 13-i felmérése alapján