Bíróságra megy a Samsung az iPhone 5 miatt - Európa is érintett

Apple vs. Samsung

Másra sincs szükségünk, mint egy újabb szabadalmi perre. A helyszín ezúttal Ázsia, a szemben álló felek pedig a Samsung, és az Apple. Ám ezúttal fordított a felállás: a Samsung az iPhone 5 megjelenését követően azonnal a bíróságra megy, ugyanis szerintük az új generációs készülék számos szabadalmukat megsérti.

Bár úgy tűnt, hogy a két cég közötti (üzleti) kapcsolat miatt a Samsung hajlandó volt szemet hunyni az Apple folyamatos perei felett, az IFA-n bekövetkezett a fordulópont: a Galaxy Tab 7.7 eltűntetése után a Samsung beperelte az Apple-t, azonban nem dizájnbeli okokra, hanem technológiai szabadalmak megsértésére hivatkozva.

A koreai eset azonban még merészebb: állításuk szerint, amennyiben az Apple nem fosztja meg minden telefon funkciótól az új iPhone-t, elkerülhetetlen lesz a szabadalomsértés, melyeket nem részleteztek. A Reuters információi szerint azonban az európai országokban is várhatóak a perek, így könnyen lehet, hogy a megjelenést követően azonnal le is kerülnek majd a boltok polcairól az iPhone 5-ök.