Black Friday – Ma ingyen lehet parkolni az országban

Aki a mai napon, illetve a következő három pénteken a Barion e-pénzének segítségével parkol, az visszakapja, amit erre költött. Magyarország egyetlen engedélyezett e-pénz szolgáltatója így népszerűsíti fizetési megoldását.

A Barion akciója ma indul, de a következő három pénteken, december 5-én, 12-én és 19-én is érvényes. Bárki, aki a cég e-pénzének segítségével parkol a Nemzeti Mobilfizetési Rendszeren belül, az visszakapja az erre költött teljes összeget. Így gyakorlatilag minden budapesti közterületen és vidéki városban ingyenesen parkolhatunk az akciós napokon.

Az már megszokott, hogy a Nemzeti Mobilfizetési Rendszerben telefon segítségével is rendezhetjük parkolásunkat. A módszer két legnagyobb előnye, hogy sohasem fogyunk ki az aprópénzből, illetve, hogy pontosan annyit fizetünk a szolgáltatásért, amennyi ideig parkolunk. A legtöbb felhasználó még SMS üzenet segítségével rendezi számláját, az e-pénz használatához képest azonban ez nemcsak kényelmetlenebb, de drágább is. Az SMS küldésének tranzakciós díja szolgáltatótól függően akár a 115 forint is lehet, miközben az e-pénz segítségével ezt 50 forintra csökkenthetjük.

A Barion jelen pillanatban az egyetlen olyan valódi e-pénz Magyarországon, melyet a Magyar Nemzeti Bank (MNB) engedélyezett. A szolgáltatást leginkább a háttere különbözteti meg más elektronikus megoldásoktól. A valódi e-pénz ugyanis a parkoláson kívül más vásárlásokra is használható, a mögötte álló cég pedig minden egyes felhasználó pénzét egy speciális e-pénz letéti számlán tartja. Így az e-pénzünk mindig a miénk marad, akkor sincs veszélyben, ha a szolgáltató csődöt jelent, és bármikor ki is vehetjük a rendszerből.

A Barion mobilparkolás már hónapok óta elérhető az ország összes parkolóautomatájánál. A szolgáltatást már több ezren használják, mivel így parkolni nagyon egyszerű. Ehhez csupán a Barion alkalmazást szükséges letöltenünk okostelefonunkra (Android, illetve iOS rendszerre), majd a beregisztrálást követően feltölthetjük a Barion tárcánkat, amit rögtön használhatunk is. A regisztráció egyetlen perc, csak egy e-mail cím és egy jelszó szükséges hozzá, a tárca feltöltése pedig átutalással, készpénzzel vagy másik Barion tárcából történhet. Az e-pénzt nemcsak parkolásra, hanem több száz elfogadóhelyen használhatjuk biztonságosan, a szolgáltatás pedig magánszemélyek számára gyakorlatilag teljesen ingyenes, néhány olyan kivételtől eltekintve, mint a bankszámlára való utalás vagy a készpénzes feltöltés díja.

Az akció részletes feltételei ezen a weboldalon találhatóak. A Barion parkolási rendszerének leírása itt olvasható.