Canon EOS 1300D: Belépő a tükrösök világába

A Canon ma mutatta be  legújabb, belépő szintű EOS DSLR fényképezőgépét, az EOS 1300D-t. Az EOS 1300D azok számára ideális választás, akik a mobillal készült képekhez hasonlóan azonnal meg szeretnék osztani az élményeiket, de már nem csak kattintanak, hanem képeket alkotnak. A beépített Wi-Fi és NFC-funkció jelentősen megkönnyíti a memóriakártyán lévő fotók online megosztását. Emellett továbbfejlesztett funkciók egész sora gondoskodik arról, hogy az EOS 1300D használója lenyűgöző fotókat és videókat készíthessen.

Minőségi képek egyszerűen
Az új fényképezőgép egy kiválló eszköz, ha valaki ki akar tűnni képeivel a tömegből. A továbbfejlesztett  DIGIC 4+ processzor és az APS-C méretű, 18 megapixeles szenzor tökéletes páros, a mindennapok igényeihez. És ahogyan egyre jobban nő a fotósok „étvágya” a szebb, jobb kompozíciókra, a géphez elérhető több mint 80-féle EOS EF objektív között biztos lesz megfelelő a továbblépéshez.

Az EOS 1300D jól teljesít a legkülönbözőbb helyzetekben: kis mélységélességű, elmosott hátterű fotókat lehet vele készíteni emberekről és tárgyakról, de a közeli természetfotók, portrék vagy városképek esetében is olyan  eredményt kapunk, amit bárki büszkén osztana meg ismerőseivel.

Az automata beállítástól a kreatív képekig
Egy DSLR-géppel való fotózás elbátortalaníthatja a kezdőket, ám az EOS 1300D-vel még a fotós tapasztalattal nem rendelkező felhasználók is remek fotókat tudnak készíteni az automata funkcióban.

A Scene Intelligent módban a fényképezőgép maga választja ki az adott témához legjobban illeszkedő beállítást. Ugyanakkor magunk is választhatunk a különböző szituációkhoz megfelelő előre beállított  képrögzítési módok között, így például a profi vagy amatőr gasztrobloggerek ételei ínycsiklandóan örökítetőek meg a „food” módban. A gyors Auto Focus funkció a keresőn keresztül biztosítja, hogy még a mozgó tárgyak is mindig fókuszban maradjanak. A vicces és egyedi fotók rögzítésére való szűrők  (például Játékkamera és Halszem) is megtalálhatók a kínálatban. 

Ahogy a felhasználó egyre gyakorlottabb lesz úgy válthat át a félautomata, illetve kézi vezérlésre.  Megválaszthatja saját kreatív beállításait – kezdve a rekesz értékétől a zársebességen át egészen az ISO-értékig (ISO 100 és 6400 között, mely 12800-ig terjeszthető ki).

Az EOS 1300D nagy szenzorával a profikat idéző Full-HD videók készíthetőek és szemben a telefonos videókkal ennél a fényképezőgépnél kihasználható a mélységélesség minden előnye ha valakit, vagy valamit ki akarunk emelni a háttérből.  A Video Snapshot módban egy sor rövidfilmet lehet készíteni, amelyeket a gép automatikusan összefűz egy olyan frappáns klippé, amely összefoglalja a nap eseményeit.

Megosztás, tárolás és visszanézés
Az EOS 1300D NFC és új Wi-Fi csatlakozási funkciókat is kínál a fotók útközben történő egyszerű megosztásához. Ha NFC-képes Android-mobilt használunk, azt elég csak közel tartani a fényképezőgéphez ahhoz, hogy a Canon Camera Connect App segítségével a telefonról gyorsan elküldjünk egy, a fényképezőgépen lévő fotót vagy videót. A géphez kapcsolódó okostelefonnal egyébként távolról is fotózhatunk. A beépített Wi-Fi segítségével közvetlenül tölthetjük fel anyagainkat a fényképezőgéprőli különbözöő felhőtárhelyekre – köztük a Canon iristába –, és másokkal megoszható webes galériákat hozhatunk létre belőlük. A fotók még egyszerűbb tárolása és megosztása érdekében az EOS 1300D a Canon Connect Station CS100-hoz is csatlakoztató.