Duális képzés az informatikában?

A duális képzést népszerűsíti az SAP szoftvercég új pályázata. A program különlegességét az adja, hogy a nyertesek Németországban szerezhetnek felsőfokú diplomát, a gyakorlatot a világcég központjában szerezhetik meg, miközben a tandíjat és az ösztöndíjat is az SAP állja.

A duális képzés bevett módszer több vezető európai ország oktatási, szakképzési rendszerében, mint pl. Németországban, Svájcban, Ausztriában. Lényege, hogy az oktatás ideje alatt az elméleti, és a gyakorlati tudás megszerzése egyensúlyban van, így a duális képzést elvégzők könnyebben találnak munkát. Magyarországon több mint húsz felsőoktatási intézményben indul el e modell idén ősszel. Az SAP programja színesíteni kívánja a hazai fiataloknak szóló kínálatot.

A szoftvercég az első diplomájukat megszerezni kívánó fiatalok jelentkezését várja, akik az információtechnológia terén képzelik el a jövőjüket. A pályázat nyertesei a németországi Duale Hoschschule Mannheim intézményében tanulhatnak, a gyakorlati képzésre a közelben fekvő SAP központban kerül sor. A hároméves képzés végén a legújabb tudással lesznek felvértezve a hallgatók, főiskolai (Bsc) diplomával fognak rendelkezni, és magas szintű német nyelvtudásra tesznek szert. A külföldi környezetnek köszönhetően is erősödni fognak a szociális készségeik, és adott esetben munkaajánlatot kaphatnak a szoftvercégtől. A képzés utolsó fázisa az SAP hazai irodájában lesz. Az oktatási költségeket a szoftvercég állja, és emelkedő összegű ösztöndíjra egyaránt számíthatnak a magyar résztvevők.

A programba való jelentkezőktől elvárják a magas szintű angol nyelvtudást, és a jó tanulmányi eredményt. Bővebb információkról, köztük a jelentkezés módjáról itt lehet olvasni.

Újból elindul a Sales Academy
Az SAP-nak nem ez az első, fiatal magyar tehetségeket megszólító programja. Idén is elindítják a pályakezdő diplomásoknak szóló képzésüket. Az ún. Sales Academy program keretében kilenc hónapon keresztül tanítják az értékesítői munka aspektusait, dedikált szenior menedzser foglalkozik a fiatal kolléga fejlődésével, aki betekintést is nyer a mindennapi hazai értékesítői munkába. A tréningprogram egyik legnagyobb vonzereje, hogy a képzés harmada Kaliforniában zajlik a többi küldő ország tehetségeivel közösen. A program végén a legjobban teljesítőket értékesítői pozíció várja az SAP-nál. A költségeket itt is a szoftvercég állja. A Sales Academy pozícióra itt lehet jelentkezni.

A fiatalok fontos szerepet töltenek be a több mint 600 főt foglalkoztató SAP Hungary Kft. növekedésében. Tavaly minden második felvett új munkatársuk 20 és 29 év közötti volt.