Dupla képernyős gaming laptop a HP-től

A HP bemutatta OMEN és a HP Pavilion Gaming laptopjait a HP Gaming Festival eseményen. Az új eszközök minden eddiginél magasabb szintre emelik a játékélményt.

Az OMEN X 2S, a világ első dupla képernyős gaming laptopja1, rendkívüli erővel rendelkezik és egyszerre több feladatot is könnyedén képes elvégezni. AZ OMEN 15 és OMEN 17 laptopok kiemelkedő teljesítménnyel és az eddigi legvékonyabb kialakításban érkeznek, míg a HP Pavilion Gaming 15 és HP Pavilion Gaming 17 laptopok sokoldalú használatot biztosítanak a gamerek és kreatív alkotók számára egyaránt. Az OMEN Command Center továbbfejlesztésével, valamint új OMEN és HP Pavilion Gaming kijelzőkkel és kiegészítőkkel a HP olyan piacvezető gaming ökoszisztémát hozott létre, amelyek lehetőséget biztosítanak a játékosoknak céljaik eléréséhez.

Iparági információk azt mutatják, hogy a játékosok 82 százaléka vált üzeneteket a telefonján játék közben, 61 százalék hallgat zenét, 49 százalék pedig a játékkal kapcsolatos élő közvetítést, videót vagy weboldalt néz2. A HP ennek tudatában egy eddig sosem látott másodlagos képernyőt épített az OMEN X 2S laptopokba. A könnyen használható, 6 colos, 1080p felbontású érintőképernyőn a játékosok kommunikálhatnak barátaikkal a WeChat vagy WhatsApp alkalmazásokon keresztül, böngészhetik a Spotify kínálatát, nézhetnek Twitch vagy YouTube videókat, vagy használhatják a kijelzőt az OMEN Command Center kezelésére is.

“Azok a forradalmi termékek, amelyek új korszakot nyitnak és újraértelmezik a lehetségest, a HP innovációs filozófiáját tükrözik – mondta el Anne-Sophie Hadberg, a HP Inc. Személyi számítógépek üzletágának vezetője az EMEA régióban. – Az OMEN márkával továbbra is nagy céljaink vannak, az OMEN X 2S pedig kiváló példája annak, hogyan változtatja meg a laptophasználatot és állít fel új normákat a vállalat.”

A következő generációs játékra tervezett laptopok
A világ első dupla képernyős laptopja1, az OMEN X 2S alapjaiban változtatja meg a gaming laptopokkal kapcsolatos elvárásokat. A géppel könnyedén kezelhető egyszerre több feladat, amelyek között egyedi gyorsbillentyűkkel válthatnak a felhasználók. Nincs többé szükség az egyes ablakok közti váltogatásra ahhoz, hogy a felhasználók játék közben elindítsanak egy how-to videót, megtalálják a legjobb zenét egy MMO-ban való farmoláshoz, esetleg figyelni tudják a Twitch chat-et vagy a Discordot. Az OMEN X 2S valós idejű képernyő tükrözésre is képes, amellyel a főképernyő egy része, például egy autóversenypálya térképe, megjeleníthető a másodlagos kijelzőn, így könnyebb a figyelem összpontosítása, a fej mozgása pedig függőleges helyett vízszintes irányú.

A mindössze 20 mm vastag, teljes fémvázzal készült erőgép az első 15 colos átmérőjű gaming laptop folyékony fém keverékkel működő hűtőrendszerrel, köszönhetően a Thermal Grizzly Conductonaut speciális fejlesztésű termékének. Az eredmény rendkívüli hőleadás, amely a szilikonos hűtőpasztáknál tízszer jobb hővezető tulajdonságokkal párosul3. A képkockaszám (FPS) akár 28 százalékkal magasabb lehet4 a hagyományos hővezetőknél az Apex Legends-en tesztelve, a Blender Benchmark tesztjén pedig 8,5 százalékkal5 gyorsabb eredmény érhető el.

Az OMEN 15 és OMEN  17 laptopok legújabb verziói a kisebb méret, alacsonyabb hőmérséklet és nagyobb teljesítmény jegyében születtek. Az új gépek 20 és 18 százalékkal vékonyabbak az előző verzióknál, így 20, illetve 27 mm-es vastagsággal rendelkeznek.

Minhárom laptop tartalmazza az OMEN Tempest korszerű hőtechnikai megoldását, amely egy 12V-s ventilátoron alapul. A fejlett technológia háromoldali szellőzést biztosít, így teszi lehetővé az öt irányú légáramlást, ezzel mindent extra-hűvösen tartva. A valósághű látványvilágot az OMEN 17 akár NVIDIA® GeForce RTX™ 2080 videókártyával, az OMEN X 2S és az OMEN 15 pedig a Max-Q Design6 támogatással teremtik meg. Az olyan nagy erőforrást igénylő feladatok, mint a nagy felbontású játékok és több feladat párhuzamos futtatása sosem tapasztalt könnyedséggel futnak a 9. generációs Intel® Core™ i9 magas teljesítményű mobilprocesszornak7 köszönhetően, amely akár 5.0 GHz Turbo8 sebességen fut nyolc maggal, 16 szálon, akár 32 GB RAM mellett.

A legújabb belsőtárhely-technológiának köszönhetően olyan opciók válnak elérhetővé, mint a frissen bemutatott Solid State Storage technológiával9 rendelkező Intel® Optane™ Memory10 H10. Az új Intel® Wi-Fi 6-ot (802.11ax) a gigabites sebesség támogatására tervezték, így felgyorsítja a vezeték nélküli játékot a Wi-Fi 5(802.11ac) -nél akár háromszor gyorsabb fájlátvitelnek köszönhetően11. Mindezen túl, egy 240 Hz-es, e-sport szabványoknak is megfelelő frissítési rátára képes12 1080p felbontású kijelző mellett, amely lehetővé teszi, hogy a képernyőn megjelenő műveletek hihetetlen sebességgel játszódjanak le. Az NVIDIA® G-SYNC® technológia az OMEN X 2S-en, illetve a kijelölt OMEN 15 és OMEN 17 konfigurációkon érhető el.

OMEN Command Center frissítések
Az OMEN Command Center megjelenése óta a gaming hardverek kezelésére és fejlesztésére szolgáló szoftveres megoldássá fejlődött. Ezt viszi tovább két új kiegészítés, amely mindhárom új OMEN eszközön elérhető. A Performance Control a kiválasztott beállítás alapján növeli a ventilátor fordulatszámát annak érdekében, hogy maximalizálja a hűtést vagy a teljesítményt. Az új OMEN Dynamic Power funkció a CPU és a GPU teljesítményeit kezeli az alapján, hogy egy adott pillanatban a játék mekkora energiaigénnyel rendelkezik, így maximalizálja a képkockaszámot (FPS). Ezek az erőteljes kiegészítések szolgálják a játékélmény fejlődését, miközben rugalmasságot is biztosítanak.

Játék az e-sportok sebességével
Az OMEN X 25 és az OMEN X 25f*13 kijelzők kihasználják a legmodernebb platformokban megtalálható maximális FPS előnyeit, továbbá az otthoni és professzionális e-sport rendszerekben használt erőteljes kialakítást. A kijelzők 1 ms válaszidővel és mikro vastagságú szegélyekkel érkeznek, továbbá az NVIDIA® G-SYNC® és AMD Radeon™ FreeSync™14 technológiákat is támogatják, amelyek az iparágban vezető 240 Hz-es frissítési rátát12 szinkronizálják a GPU-ra, ezzel garantálva a rendkívüli vizuális élményt. Az OMEN X 25 kivételes eszköz a professzionális teljesítmény eléréséhez, ezért az Overwatch League játékosai is ezt használják a 2019-es szezonban.

Kivételes vezeték nélküli teljesítmény
Az OMEN Photon vezeték nélküli egérrel bárkiből igazi profi válhat. Számos személyre szabható kényelmi lehetőséggel, köztük a levehető kéztámasszal és 11 programozható gombbal érkezik. A különleges kialakítás része egy gombfeszítő-rendszer, amely biztosítja a kényelmes optikai-mechanikus kattintásokat a kisebb- és nagyobb kezű felhasználóknak egyaránt. A vezeték nélküli egerekkel szemben gyakori fenntartás a késleltetés, a csatlakoztathatóság vagy az élettartam15. Az OMEN Photon ezekre 2,4 GHz-es Proaktív Vezeték nélküli Technológiával, 0,2 ms-os kattintási válaszidővel reagál, emellett bármely Qi támogatással rendelkező felületen tölthető, az elemek élettartama pedig akár 50 óra is lehet16.  

A Qi vezeték nélküli töltésű OMEN Outpost egérpad két és fél óra alatt képes teljesen feltölteni az OMEN Photon egeret és a kompatibilis okostelefonokkal is működik. További könnyebbséget ad, hogy az egérpad egy puhább és egy keményebb felületű oldallal is rendelkezik, amelyek szigorúan tesztelt, rojtosodást gátló anyagból készültek, a felhasználók így két opció közül választhatnak használat során. Az USB-A átmenő port a vezeték nélküli hardverkulcshoz, és az OMEN Command Center testre szabható RGB LED-es világítóteste erősíti a haladó szintű egérpad képességeit17.

OMEN életstílus
Az OMEN Citadel gaming szék, nagy és kényelmes ülőfelületet biztosít, magas háttámlával, amely elősegíti az egészséges testtartást és a gerinc megfelelő támasztását. A gaming szék minden asztalhoz tökéletesen passzol.

Változatos játékélmény útközben is
A legújabb HP Pavilion Gaming 15 laptop vékonyabb kerettel és nyolc százalékkal könnyebb súllyal, az új HP Pavilion Gaming 17 laptoppal egy időben érkezik. Az asztali processzorok technológiai fejlesztései a legújabb, 9. generációs Intel Core i5 / i7 nagy teljesítményű CPU-k mobil verzióiban7, és a legfrissebb NVIDIA® GeForce® GTX 1660 Ti Max-Q-val karöltve6 lesznek elérhetőek.

A szakszerűen kialakított HP Pavilion Gaming Mouse 200 kiváló játékélményt nyújt, pontos célzást és kurzormozgást tesz lehetővé, valamint a különféle testreszabási lehetőségeket is biztosít, mint például a menet közbeni DPI és az RGB fényhatások beállítása. Kiválóan kiegészíti a HP Pavilion Gaming Mousepad 400 modell, amely finom textúrájú, rojtosodásgátló textilfelületet kapott a sebesség- és vezérlési stílus-optimalizálás érdekében, gumi alapon.

Az Intel és az Intel logó az Intel Corporation és leányvállalatainak bejegyzett védjegyei az Egyesült Államokban és más országokban.
Az NVIDIA, a GeForce, a Surround és az NVIDIA logó az NVIDIA Corporation bejegyzett védjegyei az Egyesült Államokban és más országokban.


1 A 2019.04.15-ig értékesített, beépített dupla képernyős gaming laptopok közül. A gaming laptopok olyan modellek, amelyek kifejezettem gamerek számára készültek. A gaming laptopok NVIDIA® GeForce® GTX 1060, NVIDIA® GeForce RTX™, AMD Radeon™ R9, AMD Radeon™ RX 470, illetve ezeknél jobb grafikus kártyával szerelt eszközök, kivéve az átalakítható PC-ket.
2 Lightspeed – Gamer Mobile Screen Stacking jelentés, 2018. október 31.
3 A Thermal Grizzly Conductonaut és szabványos szilikon hűtőpaszták hővezető tulajdonságai alapján. Az OMEN X konfigurációja: Intel i7-9750H, 16GB DDR4-2666, RTX2070 Max-Q.
4 A HP belső tesztjei alapján, az Apex Legends játék közben mért képkockaszámot alapul véve, szabványos hővezető megoldásokat és a Thermal Grizzly Conductonaut-ot összehasonlítva 2019 áprilisában. Az OMEN X konfigurációja: Intel i7-9750H, 16GB DDR4-2666, RTX2070 Max-Q.
5 A Blender Benchmark adatai alapján, a szabványos szilikon hűtő megoldásokat és a Thermal Grizzly Conductonaut-ot összehasonlítva, 2019 áprilisában. Az OMEN X konfigurációja: Intel i7-9750H, 16GB DDR4-2666, RTX2070 Max-Q.
6 Az NVIDIA® Max-Q Design csökkenti a rendszer hőmérsékletét és zaját a vékonyabb formátumú számítógépekben. A rendszerforma kialakítása és a rendszer vastagsága változik. A teljes grafikus teljesítmény alacsonyabb lehet, mint az alternatív grafikai megoldások, amelyek nem Max-Q tervezést használnak. Az NVIDIA, a GeForce, a Surround és az NVIDIA logó az NVIDIA Corporation védjegyei és / vagy bejegyzett védjegyei az Egyesült Államokban és más országokban. A MAXQ® a Maxim Integrated Products, Inc. bejegyzett védjegye.
7 A multicore egyes szoftverek teljesítményének javítására szolgál. Nem minden ügyfél vagy szoftveralkalmazás számára előnyös technológia. A teljesítmény és az órafrekvencia az applikáció terhelés és a hardver- és szoftverkonfigurációk függvényében változik. Az Intel számozása, márkajelzése és / vagy elnevezése nem a magasabb teljesítmény mérése
8 A GHz a processzor belső órajelére utal. Az órajel mellett más tényezők is befolyásolhatják a rendszer és az alkalmazás teljesítményét
9 A szilárdtest-meghajtók esetében GB = 1 milliárd bájt. TB = 1 billió bájt. A tényleges formázott kapacitás kisebb. A rendszer helyreállítási szoftveréhez legfeljebb 35 GB rendszermeghajtó van fenntartva
10 Az Intel® Optane ™ memóriarendszer gyorsítása nem helyettesíti vagy növeli a rendszer DRAM-ját
11 A Wi-Fi5 80MHz és a Wi-Fi6 160MHz minimumkövetelmények alapján, az azonos routerhez csatlakoztatott két eszköz közötti fájlok átvitele. Szükség van egy külön megvásárolható vezeték nélküli routerre, amely támogatja a 802.11ax (Wi-Fi6) készüléket. Csak olyan országokban érhető el, ahol a 802.11ax támogatott
12 Minden teljesítményspecifikáció a HP alkatrészgyártói által biztosított tipikus specifikációra vonatkozik, a tényleges teljesítmény ettől eltérhet.
13 AZ OMEN X 25f kompatibilis az NVIDIA® G-SYNC® és az AMD Radeon™ FreeSync™ technológiákkal, így a változó frissítési ráta NVIDIA és AMD grafikával is működik.
14 A FreeSync az AMD technológiája, FHD kijelzőkön érhető el és arra tervezték, hogy a játékok és videók lejátszása közben tapasztalható remegést vagy képszakadást kiküszöbölje, a megjelenítő frissítési rátájának a grafikus kártya képkockaszámához való igazításával. Monitor, AMD Radeon™ grafikus kártya és/vagy AMD A szériás DisplayPort™ Adaptive-Sync-nek megfelelő APU szükséges. AMD Catalyst™ 15.2 Beta (vagy újabb) szükséges. Az adaptív frissítési ráták megjelenítőnként eltérhetnek.
15 A Consumer Accessories Gaming Study fogyasztói adatai alapján, 2018 február.
16 A tényleges élettartam idővel és használattal csökkenhet.
17 Az RGBLED világítás USB-C csatlakozást igényel. A Qi vezeték nélküli töltés USB-C csatlakozással vagy két csatlakoztatott USB 3.0 porttal működik. A két USB 3.0 port csatlakoztatására alkalmas.