E-mail címre utalhatunk pénzt az IND és a PayPal új megoldásával

IND

A PayPal és az IND Group közös fejlesztésének köszönhetően egyszerre mutatkozik be több piacon az a merőben új, innovatív szolgáltatás, amellyel e-mail cím alapján nyílik lehetőség az átutalásra. A fejlesztésnek köszönhetően barátok, rokonok vagy akár vállalkozások válnak képessé arra, hogy a fogadó bankszámlaszámának ismerete nélkül elindítsanak egy tranzakciót. 

Ki ismeri fejből barátja, ismerőse vagy közvetlen üzleti partnere telefonszámát? Senki. A mobiltelefon a névre kattintva automatikusan indítja a hívást. A 18 vagy akár 24 számjegyből álló számlaszámot, esetleg az ennél is bonyolultabb nemzetközi bankkapcsolatot még kevésbé ismerjük. Éppen ezért volt kézenfekvő az IND számára, hogy a levelező rendszerrel, a könnyen megjegyezhető email-cím alkalmazásával hasonló kényelmi alkalmazást fejlesszen ki. A jövőbemutató banki technológiák miskolci székhelyű specialistája az internetes pénzátutalás vezető szolgáltatójával, a PayPal-lal hozta létre az új online és mobil banki szolgáltatást, amely jóval egyszerűbbé és gyorsabbá teszi az egyébként bonyolult és időigényes bankolási folyamatot. Ráadásul PayPal előfizetés nélkül is bárki igénybe veheti azt, amennyiben van internet banki hozzáférése és ismeri a címzett e-mail címét.

A PayPal alapú IND applikáció hatalmas előnye a bankok számára, hogy nem kell nagymértékű beruházásra költeniük, feleslegessé válik a pénzt és időt egyaránt felemésztő tervezés, fejlesztés és tesztelés, hiszen egy már meglévő, biztonságos szolgáltatást alkalmazhatnak saját internetes felületükön. 

Természetesen további PayPal funkciók is megtalálhatóak az IND új megoldásában, amelyek teljességgel kompatibilisek a bankok már meglevő online és mobil banki szolgáltatásaival. Így például az ügyfelek PayPal számlát is létrehozhatnak, bankszámláikról a PayPal egyenlegüket azonnal feltölthetik és utalhatnak a PayPal egyenlegről a bankszámlára. 

„A magyar hátterű IND-t ma már világszerte úgy ismerik, mint a jövő bankjának specialistáját. Célunk egyszerű: élménnyé változtatni a bankolást. Azzal, hogy minél többfajta és kényelmes bankolási, fizetési megoldást kínálunk, a pénzintézeteket segítjük az ügyfelek megtartásában, jobb kiszolgálásában. Az IND és a PayPal együttműködése nyomán az egyik vezető lengyel banknál, az AliorSync-nél, már bevezetett email-alapú alkalmazás sikere is bizonyítja, hogy jó úton járunk." - nyilatkozta Vinnai Balázs, az IND Group vezérigazgatója. 

„Nagy örömünkre szolgál, hogy partnerünk fejlesztésének köszönhetően nagyobb kényelmet és egyszerűbb kezelhetőséget tudunk biztosítani felhasználóink számára. Innovatív szolgáltatásunk lehetővé teszi a pénzátutalást bármely e-mail címre vagy telefonszámra közvetlenül az ügyfél internetes vagy mobil banki felületéről. Bízunk benne, hogy az IND Group fejlesztésének sikeres bevezetése a lengyelországi AliorSync-nél csak a kezdet, szeretnénk tovább terjeszteni jövőbe mutató felhasználói felületünket Európában” – mondta Ganna Yevtushenko a PayPal üzletfejlesztési igazgatója.