Elérhető az imagePRESS C850-es terméksorozat két új modellje

A Canon két új modellel bővíti  imagePRESS digitális színes nyomdagépeinek kínálatát. Az új imagePRESS C850 és C750 a megbízható és kiváló teljesítmény mellett rugalmas felhasználást is biztosít.

A havi maximum 170 000  A4-es oldal kapacitású új nyomdagépek a következő újításokat és lehetőségeket kínálják:

 

  • Egyenletes, percenként 85 A4 oldalas (C850) / 75 A4 oldalas (C750) nyomtatási sebesség egészen 220 g/m2-ig, valamint kiváló teljesítmény a vegyes nyomathordozók esetén egészen 300 g/m2-ig
  • Kétoldalas banner automatikus nyomtatása, amely újabb bevételi forrást jelenthet a vállalkozások számára
  • Új, 190 lpi-s rácssűrűség a lenyűgöző minőségű képek nyomtatásához
  • Félautomata papírregisztráció ami jelentősen csökkenti a gépkezelőre háruló feladatok körét
  • További utófeldolgozási lehetőségek, amelyek új és még értékesebb felhasználási módokat tesznek lehetővé
  • Az új PRISMAsync v 5.0 nyomtatásvezérlő, amely optimális teljesítményt garantál a nyomdák számára.

„Akár vállalati reprográfiáról, akár nyomdai környezetről van szó, az új digitális nyomdagépeknek készen kell állniuk az azonnali üzleti felhasználásra, könnyen üzembe helyezhetőnek kell lenniük, és illeszkedniük kell a meglévő munkafolyamatokba. Az elmúlt két évben több mint 3000 imagePRESS C800/C700-as nyomdagépet helyeztünk üzembe Európában, a Közel-keleten és Afrikában, ezzel is támogatva a vásárlókat a hatékonyság, a minőség és a rugalmasság együttes megtapasztalásában” – mondta el Mark Lawn, a Canon Professzionális Nyomdai Megoldások részlegének európai igazgatója.

Az imagePRESS C850-es sorozat tagjaival szabványos méretű borítékokra és texturált nyomathordozókra is kiemelkedően jó minőségben lehet nyomtatni.  Az 52-300 g/m2-es súlyú nyomathordozókat is kezelni tudó, és a maximális sebességet 220 g/m2-ig tartani képes C850/C750-es modellek problémamentesen használhatók a tipikus nyomdai munkák esetében, kezdve a katalógusoktól és meghívóktól egészen a plakátokig és a személyre szabott tartalmú direkt marketinges anyagokig.

A továbbfejlesztett lézer, és az új 190 lpi-s rács a Canon egyenletesen élénk (Consistently Vivid) tonerjeivel kiegészítve kiemelkedő nyomtatási minőséget garantál minden egyes oldalon, függetlenül attól, hogy mekkora az egyhuzamban nyomtatott lapok száma. A nyomdai hatékonyság növeléséhez a félautomata papírregisztrációs  technológia pontos illeszkedést  garantál mindössze öt perc alatt.

Az füzetek frontoldalának egyenesre vágásához használt új egységgel, a GBC spirálozóval és a beépített biegelővel az új nyomdagépek  többféle utófeldolgozási lehetőséget, míg a megrendelőknek látványosabb  megoldásokat kínálnak.  A fejlesztéseknek köszönhetően háromkéses vágásra is lehetőség nyílik, ami tökéletes maximum 200 lap melegragsztós kötése, maximum 100 lap gerinckötéssel történő összefűzése, a spirálozáshoz és a hajtogatott ívekből álló füzetek készítése utáni készrevágáshoz.

Az imagePRESS C850/C750 modellek az elsők a sorozatban, amelyekhez integrálható a Canon PRISMAsync nyomtatásvezérlőjének 5.0-ás verziója, amely még egyszerűbb kezelést, minden szempontból jobb nyomdai teljesítményt és a  szolgáltatók munkafolyamataiba való optimális beilleszthetőséget kínál. Az új PRISMAsync  olyan mobil alkalmazást is használ (Android/iOS), amely állapotinformációkat és értesítéseket küld a kezelőnek abban az esetben, ha beavatkozásra lenne szükség. 

A Canon imagePRESS C850/C750 nyomdagépek  a szeptemberi GraphExpo 2016 kiállításon láthatók majd először.