Élet a Google Reader után: félmillió új felhasználót köszöntött a Feedly

Feedly

A Googlenek volt pár érdekes húzása az elmúlt napokban, de a legnagyobb megbotránkozást a Reader nyári nyugdíjazásának híre váltotta ki. A hivatalos indoklás szerint csak nagyon kevesen használják a dolgot (beleértve az RSS-t is), így nem igazán éri meg foglalkozni vele - ennek valamelyest ellent mondanak a napokban felbukkant petíciók, amiket pár óra leforgása alatt aláírások százezreit gyűjtötték össze. De a Feedly is érdekes statisztikát tett közzé két nappal a Reader halálhírét követően.

Az elmúlt 48 óra leforgása alatt több, mint félmillió új felhasználó kezdte el a cég RSS olvasóját használni, ami azért nem rossz - főleg, hogy egy állítólagos haldokló szolgáltatásról van szó.

A siker egyik fő oka, hogy a Feedlynél már készülnek valami megoldással, amivel egy az egyben át lehet majd vinni mindent a GReaderből a saját rendszerükbe, addig azonban minden gond nélkül használhatjuk ugyanúgy, mint a Readert. A felület is átlátható és egyszerű, ráadásul elég sok dolgot testreszabhatunk. Plusz, ami talán a legjobb, hogy minden beállítást azonnal szinkronizál az összes eszközön, ahol használjuk.

A Feedly a Google Chrome mellett Firefox és Safari alatt is elérhető, plusz iOS és Android kliens is létezik belőle.