Érdekesen alakul a Microsoft CEO vadászata

Sundar Pichai

Nem vagyok benne teljesen biztos, hogy Steve Ballmer megüresedő székébe beülni és a Microsoftot a közutálat és közröhej tengeréből a Jóreménység-foka felé kormányozni egyszerű feladat lesz - azonban a megfelelő embernek valószínűleg 2-3 év alatt sikerülhet mindezt kivitelezni. Felmerült már Stephen Elop (Nokia) és Alan Mulally (Ford) neve is, azonban a legfrisebb fordulat valószínűleg minden eddiginél érdekesebb fényt vet a dolgokra.

A Bloomberg információi szerint a belső jelöltek közül jelenleg Satya Nadella a legesélyesebb, aki immár 20 éve húzza az igát a cégnél és olyan projektekben vállalt igen aktív szerepet, mint az Office vagy a Bing. Mindkettő nagyon sikeres és remekül használható termék lett és valószínűleg pont ezért forgolódik álmatlanul éjszakánként, hiszen ellenfele nem más, mint Sundar Pichai.

Pichai neve valószínűleg nem mond sokat azoknak, akik nem követik szorosabban az eseményeket: Andy Rubin távozása után ő lett az Android, a Chrome és a Google Apps általános ura a Googlenél - annál a cégnél, amely jelenleg a világ legnépszerűbb mobil opercáiós rendszerét szállítja, így érthető, hogy a Microsoft miért szeretné, ha ő vinné tovább a dolgokat feléjük.

Eközben, ha minden igaz, Bill Gates visszalépett elnöki szerepéből.