Érkeznek az Intel hetedik generációs Intel® Core™ processzorai

Az Intel® Core™ processzorcsalád legújabb, 14 nanométeres gyártási eljárással készülő, a Skylake mikroarchitektúrát használó hetedik generációja képes maradéktalanul kiszolgálni a felhasználók igényeit, legyen szó akár online szolgáltatások használatáról, videojátékok futtatásáról, online biztonságról, vagy a felhasználó mozgását érzékelő, újfajta alkalmazások használatáról. Az új lapkákkal a szoftverek is reszponzívabbá válnak, a 4K felbontású, vagy 360 fokos videók lejátszása pedig szaggatásmentes lesz.

A hetedik generációs Intel® Core™ processzorok:

  • Több mint 70 százalékkal jobb produktivitást biztosítanak egy ötéves PC-nél **
  • Három és félszer nagyobb 3D grafikus teljesítményt nyújtanak egy ötéves PC-hez képest**
  • Egy perc alatt akár 1400 digitális fotón lefuttatnak egy grafikai effektust
  • Nem okoz gondot számukra a multitaskolás: négy perc alatt egyesítenek több 4K felbontású videofájlt, miközben használójuk online vásárol és még egy filmet is lejátszik a PC-jén
  • Egy átlagos ötéves PC-nél nyolcszor gyorsabban fel lehet dolgozni velük 4K felbontású, 360 fokos videókat
  • Az új processzorral szerelt laptopok akár 9 és fél órán át folyamatosan le tudnak játszani 4K felbontású videókat
  • Megbirkóznak a kedvenc videojátékokkal, így a nemrég megjelent Overwatch-csal is, HD-felbontásban

NAGYTELJESÍTMÉNY, AMIKOR SZÜKSÉG VAN RÁ. A hetedik generációs Intel Core lapkák energiahatékony mikroarchitektúrát használnak, fejlett gyártási eljárásuknak és optimalizációiknak köszönhetően nagyobb számítási teljesítményt nyújtanak az előző generációs modelleknél.** Az Intel® Speed Shift Technology reszponzív, gyors webböngészést biztosít, azokon a lapkákon pedig, amelyek az Intel® Turbo Boost 2.0 technológiáját is támogatják, a teljesítmény és az energiaellátás az adott feladathoz illeszkedően van szabályozva: a processzormagok csak akkor vannak használatban, ha teljesítményükre szükség van, egyébként inaktívak és energiát takarítanak meg. Az Y és U-sorozatú lapkák két magon és négy szálon történő feldolgozást támogatnak az Intel® Hyper-Threading technológiájával. Ez a technológia lehetővé teszi, hogy vonzó, szupervékony kivitelű 2 az 1-ben számítógépek készüljenek, amelyek használóinak teljesítménybeli korlátokat sem kell kötniük. A Windows Modern Standby funkcióját támogató hordozható számítógépek egy gombnyomásra elindulnak, nem kell a rendszer indulására várnia a felhasználónak.

GOND NÉLKÜL LEJÁTSSZA A 4K-S VIDEÓKAT. Az új lapkákba integrált Intel® HD Graphics grafikus vezérlő megnövelt teljesítménye nem csak a médiafogyasztást, de a videók szerkesztését, megosztását, vagy akár a játékok élő online sugárzását is gond nélkül lehetővé teszik. Természetesen nem okoz gondot az óriási felbontású képernyők kezelése, a full-HD-nál négyszer nagyobb, 4K felbontásban rögzített tartalmak lejátszása sem. Az új Core processzorok nagy számítási teljesítménye nem csak fotók és videók szerkesztésénél jön jól, lehetővé teszi több streamelt videó párhuzamos lejátszását, de gond nélkül elboldogul a 360 fokos látványt nyújtó videók lejátszásával, és a HD-felbontású videohívások kiszolgálásával is. A chipek már a kedvenc PC-s játékok HD-minőségű futtatását is lehetővé teszik. A VP9 és HEVC videotömörítési szabványok hardveres támogatása a 4K-s videolejátszás mellett a tartalmak előállítását gyorsítja meg jelentősen az előző generációhoz képest.

EGYSZERŰSÉG ÉS KÉNYELEM. A Thunderbolt 3 technológiával felvértezett laptopok USB-C kimenete univerzálisan használható adatátvitelre, képtovábbításra vagy akár töltésre is. A modern csatlakozó 40 gigabit/másodperces adatátviteli sebességre képes, megfelelő kábellel pedig akár két darab, egyenként 4K-s felbontású képernyőt is meg lehet rajta hajtani 60 hertzes képfrissítésével. Az USB-C emellett akár 100 wattos töltésre, és külső grafikus kártya csatlakoztatására is alkalmas. A hetedik generációs Core processzorok jelentős részét már érintőképernyős, valamint érintőpálcával és hangfelismeréssel felvértezett számítógépekbe szerelik majd. Ezek egy része a Windows Hello nevű arcfelismerő technológiáját is támogatja, amely a webkamerán keresztül felismeri a gép tulajdonosát, magától felold a képernyőzár, így annak nem szükséges kódokat beütni a számítógépbe.

MÉG HOSSZABB AKKUMULÁTOROS ÜZEMIDŐ. Az Intel Core processzorok hetedik generációjának tagjai elődeiknél is energiatakarékosabban működnek, ezáltal az ezekkel szerelt laptopok üzemideje is megnőtt **. Ez egyben azt is jelenti, hogy azonos üzemidő mellett vékonyabb és könnyebb laptopokat lehet építeni. Az üzemidőt jótékonyan befolyásolják a lapkákba épített hardveres gyorsítási (például videodekódoló) megoldások, ezek révén a korábbiaknál háromszor hosszabb üzemidő érhető el 4K-s videók lejátszása esetén is. A hetedik generációs Core-lapkák 2 az 1-ben gépekbe szánt Y-sorozatát ráadásul ventilátoros hűtés nélküli extra csendes, szupervékony gépekbe szánják. Az U-sorozatú chipek nagyobb teljesítménye miatt aktív hűtésükre is szükség van, de ezek is rendkívül kompakt kivitelben készülhetnek.

MÉG GYORSABB KI- ÉS BEMENETEK. A hetedik generációs Core processzorok U és Y sorozata már támogatja a PCI Express 3.0 sínrendszert, amely 8 gigatranszfer/másodperces átvitelre képes a második generáció 5 gigatranszfer/másodperces sebességéhez képest. Az új Intel® Rapid Storage technológia már támogatja az NVMe PCIe x4 csatololóval szerelt SSD-meghajtókat is, amelyek képesek kihasználni a PCI Express 3.0 előnyeit.

A most bejelentett, hetedik generációs Core processzorok az alábbi termékek lesznek megtalálhatók:

  • Intel Core m3 processzor
  • Intel Core i3, Intel Core i5 és Intel Core i7 processzorok

Az első, hetedik generációs lapkákkal szerelt asztali számítógépek várhatóan már szeptember elején elérhetők lesznek, de a hordozható eszközökből is nagy választék lesz elérhető a karácsonyi vásárlási szezonra.


** A teljesítményteszteken használt szoftvereket és terheléseket az Intel mikroprocesszorokra optimalizálhatták.