Érvénytelen a Megaupload alapítója ellen hozott bírósági határozat

Megaupload

Nem kívánok feltételezésekbe bocsátkozni, hogy Judith Potter bírónő eladta-e a lelkét, vagy tényleges elbaltázott valamint az Új-zélandi rendőrség, amikor letartóztatta Kim Dotcom-ot, de a lényeg, hogy Hollywood jelenlegi elsőszámú közellensége szabadlábra került - ezúttal azonban nem arról van szó, hogy szabadlábon védekezhet. A hiba, amely érvénytelenít minden eddigi lefoglalást, az azokat megelőző papírmunka során keletkezett.

Bár jelenleg csak átmeneti érvényességgel rendelkezik az új határozat, könnyen lehet, hogy Kim hamarosan ismét egyik terepjárójában furikázhat majd, miközben a tárgyalásra készül. És közben aucklandi villájában kortyolgatja a koktélokat. Az oldal üzemeltetése ugyanis elég kifizetődő volt Dotcom számára, aki nem igazán panaszkodhatott anyagi nehézségekre. 

Az egyik külföldi oldal szerkesztője végzett egy kis kutatást, és azt találta, hogy a bírónő tett pár olyan kijelentést a múltban, amelyek akár arra is utalhatnak, hogy került egy kis ... kakaó a palacsintába - vagy csak szimplán arról van szó, hogy az ország kormánya egy egyujjas tisztelgéssel köszöntötte az amerikai jogvédőket.

Én nem túlzottan kívánok belemenni mindenféle konspirációs elméletekbe, a bürokrácia útvesztői úgyis rosszabbak, mint a Minotaurusz labirintusa.