European Cloud - A Statzup lett a hónap KKV-je

A Statzup 2013-ban részt vett a magyarországi Microsoft Imagine Cupon, melyen a második helyen végzett. Varga Tamás, a cég egyik alapítója elmondta: "a Microsoft Imagine Cupon való részvétel mindent megváltoztatott, sajtónyilvánosságot kaptunk és rengeteg segítséget a Microsofttól." Az AVEC OTP Day One Capital a Statzup főpartnere, mely jelentős befektetéssel segítette fellendíteni a startupot.

A gyermekkori barátok által 2012 decemberében alapított Statzup fantasy focijátékok és azok mobilalkalmazásának fejlesztésére specializálódott. A világ több részén népszerű játékot a magyar startup is sikeresen fejleszti, így a Microsoftnál májusban elnyerte a hónap kis- és középvállalkozása (KKV) díjat. A Statzup játékában a labdarúgást kedvelők saját csapatot állíthatnak össze, melynek játékosai a valós mérkőzések alapján kapnak pontokat, és különböző ligákban versenyezhetnek a többi felhasználóval.

A startup rövidesen elindítja második applikációját, a nemzetközi platformra tervezett The Fantasy Footballt, mely a közelgő világbajnokságon egymillió játékos elérését célozza meg. A vb-re fejlesztett applikáció hivatalosan június 9-én kerül piacra öt országban, de később tovább terjeszkedve több országban is. A Statzup a világbajnokság alatt megőrizné és bővítené felhasználói bázisát, melynek tagjai a tervek szerint hamarosan az európai topligákban, illetve más sportágakban is megmutathatják tudásukat!

De miben is különbözik a Statzup által fejlesztett fantasyjáték vetélytársaitól? A nagy, statisztikákat készítő cégekkel való együttműködésnek köszönhetően részletes adatokat kaphatunk játékosainkról, ami még élet hűbbé teszi a játékot és növeli a játékélményt. Emellett az alkalmazás rengeteg újdonságot vonultat fel, a gyönyörű grafikai elemek mellett valós idejű statisztikákat kaphatunk játékosaink teljesítményéről, élő közvetítést a mérkőzésekről, multimédiás tartalmakat. Két honlap is indul egy időben a játékkal, amelyeken minden fontos információt megtalálnak a felhasználók, ráadásul szakértő újságíróink által érdekes cikkeket is olvashatnak a világbajnoksággal kapcsolatban.

A Magyar Labdarúgó-szövetséggel indított Statzup-játékra az első 26 órában rögtön több mint ötezren regisztráltak, fél évvel később ez a szám meghaladta a 13 ezret. A Statzup az alkalmazást több platformon fejleszti, úgy, mint Windows Phone 8, Xbox One, Android és a hamarosan elérhető iOS-verzió.