Ez a Steve Jobs film unalmasabban hangzik, mint a Social Network

Ashton Kutcher as Steve Jobs

Szeretném előre leszögezni, hogy az én véleményem nem szent - és közel sem objektív, ha az Apple-ről, vagy a Nagy Jobs-ról van szó. Számomra ő is csak egy ember volt, aki valamiben kiemelkedőt tudott nyújtani, és az nem épp a megnyerő személyisége volt. No, most hogy ezen túlléptünk, nézzük, hogy miért is mászok már most falra a filmről, amely a Megváltó sokadik reinkarnációjának földi tevékenységeit mutatja majd be (bár jelenleg a számok ellenem beszélnek a Battleship esetében is, és most rá is fognak duplázni).

Az hagyjál, hogy Geroge Clooney helyett Ashton Kutcher a főszereplő. Nyilván egyszerűbb egy már most hipi-hipster kinézettel rendelkező valakit Jobs-szá maszkolni, mint Clooney-t megfiatalítani. És valószínűleg a fizetési igény is eltér 1-2 nullával. De ez még semmi. A filmnek már megvan a címe is!

Jobs: Get Inspired

Nem, ez nem egy post-memoriam motivációs előadás az életrajzi könyv felolvasásával egybekötve. Ez lesz a film címe, amit nem más, mint Joshua Michael Stern rendez majd. Hogy ő ki? Na igen, valószínűleg itt is azok a fránya 0-k játszottak. Bár már dolgozott együtt Kevin Costner-rel is, a Swing Vote 2008 egyik legelfeledettebb filmje. Emellett talán az 1997-es Nightworld: Survivor lehet még ismerősebb számunkra, melynek történetét Stern írta.

Könyörgöm, legalább Sorkin-ra ne sajnálják a pénzt...

Ja, és még egy dolog: volt egy interjú a film producerével, ahol elhangzott az elkerülhetetlen kérdés is.

"Szerinted a család és a barátok értékelni fogják a filmen látható Jobs-ot?"

"[....] Igen, úgy gondolom értékelni fogják."

Ezzel sem lenne semmi gond, de tudjuk, hogy Jobs nem épp egy szent lelkű ember volt. Vagyis, ha a család és a barátok értékelni és szeretni fogják, akkor nem sokat kapunk majd a zsarnokból, vagy abból az emberből, aki valójában volt.

Persze ne legyen igazam. De egyelőre...