Ez lenne a Télapó birodalmának bejárata?

Santa Claus

Népszerű - és széles körben elfogadott - elméletek szerint az öreg szakállas az év 364 napját az Északi-sarkon lévő birodalmában tölti, ahol a törpék serényen készítik az ajándékokat és virgácsokat iPhone 5-öket és iPad-eket, amelyeket aztán a jelenlegi fizikai törvények teljes megcáfolásával egyetlen éjszaka alatt szétterít az öreg rénszarvas-vontatta szánjának segítségével. De mi van akkor, ha ezt az egészet csak a Coca Cola találta ki, és az igazi Télapó valójában a pingvinek társaságát részesíti előnyben?

Egyrészt ez megmagyarázná, hogy a Madagaszkár pingvinjei hogyan jutnak jobbnál-jobb felszerléseikhez, másrészt arra is egyértelmű magyarázatot adna, hogy eddig miért nem találta meg senki a Claus családot az északi jégmezőkön. A NatGeo egyik fotósa azonban felfedezett egy olyan képződményt, amely egyértelműen arra utal, hogy a varázslatos birodalom bizony bolygónk déli csúcsán keresendő.

A fent látható bejáratot teljes egészében a természet alkotta - már ha hihetünk a magazinnak. Bár tudjuk, hogy az anyatermészet bámulatos dolgokra képes, a Télapó rezidenciájának újonnan feltételezett helye számos dolgot megmagyarázna, elsősorban a hihetetlen utazási sebességét.

Köztudott, hogy az Ősök az Antarctica alatt felejtettek egy Csillagkaput. Bár elméletileg bolygón belüli tárcsázás nem lehetséges, az öregnek volt pár ezer éve ennek kifejlesztésére. Vagy csinálhatott a technológiával egy teleportot is, miközben a repkedő szán csak egy repkedő drón, amely álcázza magát.

Persze a legnyilvánvalóbb indok még mindig adott: vajon mivel lehet lenyűgözni egy olyan nőt, aki egész évben egyedül ül otthon és még csajos estéi sincsenek...