Ez történt tavaly az interneten

Internet

Ugyan már pár hete 2013-at írunk, soha nem késő visszatekinteni egy kicsit a múltba és megnézni, hogy mit csinálunk tavaly az interneten. A Pingdom összegyűjtött pár érdekes adatot, amelyekből többek az is kiderül, hogy Brazília lakói a legaktívabbak a Facebookon, de mindössze a bolygó lakosságának egyharmada fér hozzá ahhoz a végtelen tudáshoz, amit az internet nyújt.

Az Ask.com oldalon feltett legégetőbb kérdés arra vonatkozott, hogy Kristen és Robert - a Twilight sztárjai - vajon újra megtalálják-e egymást. Ezalatt a Google 1.2 trillió kérdésre válaszolt - és valószínűleg rengeteg sikeres zh-t is eredményezett közben. Ami talán meglepőbb, hogy a Facebook felhasználóinak átlagos kora 40 és fél év, míg ugyanez a Twitteren 37 és fél évere tehető. Ha pedig szociális médiánál tartunk, a Tumblr 87.8 millió postot gyűjtött be 2012-ben, mialatt 246 millió új domaint regisztráltak szerte a világban.

Az Internetet 2.4 milliárd ember használta aktívan, akik közül 2.2 milliárdan aktívan e-maileztek is, összesen 144 milliárd elektronikus levelet küldve napont - ennek azonban 68.8%-a spam volt. A vezető e-mail szolgáltató a Google, 425 millió aktív felhasználóval.

További adatokért érdemes ellátogatni a Pingdom oldalára, ahol számos érdekes dolgot találunk. Gondoltátok volna, hogy naponta 2.7 milliárd új lájk születik a Facebookon?