Ezeket a technológiai újdonságokat használjuk majd a közeljövőben!

Okoskukák és parkolóhelyjelző rendszerek, önállóan jelentő otthoni mérőállások, üzemi baleseteket megelőző okosórák – csak néhány újdonság a T-Systems Magyarország Symposium 2018 konferenciájáról. Az esemény sztárvendége Kevin J. Surace, az évtized innovátora lesz az első okostelefon megalkotója.

A telekommunikációs fejlesztések nem állhatnak meg a hálózatok kiépítésénél vagy éppen az arra kapcsolódó hardverek létrehozásánál. A fejlesztők folyamatosan dolgoznak azon, hogy a rendelkezésre álló erőforrások leghatékonyabb kihasználásával új lehetőségeket teremtsenek vagy konkrét problémákra adjanak válaszokat. A T-Systems Magyarország idén hetedik alkalommal rendezi meg egész napos szakmai konferenciáját, a Symposium 2018-at, mely a digitális világban rejlő legújabb lehetőségeket mutatja be a különböző iparágak képviselőinek. Erre utal az idei cím, az „Emberi dimenziók, technológiai távlatok” is.

Az idei esemény fókuszában a digitalizáció és az általa kínált megoldások bemutatása áll. Az 5G-vel hamarosan megjelenő technológiák alkalmasak arra, hogy másodpercek alatt hatalmas adatmennyiséget töltsünk le, az áramfogyasztást csökkentő, jóval olcsóbb keskenysávú IoT (internet of things) pedig már itthon is elérhető. Ez utóbbi lehetőségekre épít számos olyan megoldás, melyet a szekciókra bontott konferencia „Smart Cities” témablokkja mutat be a részvevőknek: ilyen például az otthonainkban hamarosan megjelenő okosmérőórák vagy a parkolást segítő okos applikáció is, mely a szabad parkolóhelyekre irányítja az autóvezetőket.

A Symposium 2018 szekciói más technológiai csemegéket is bemutatnak az egészségügy, a kereskedelem, az ipar, a bank- és egyéb szektorok számára, látványos demók keretében. A meghívottak választ kaphatnak például arra a kérdésre, hogy az okosórák miként segíthetnek megelőzni az üzemi baleseteket vagy egy megfelelően kiépített rendszer hogyan előzheti meg a boltok pénztáránál kialakuló – vevőket elijesztő – sorokat.

A nemzetközi szinten is elismert konferencián a technológiai innovációk legnevesebb hazai és külföldi szakemberei osztják meg gondolataikat. Olyan nevek számolnak be a legújabb lehetőségekről, mint Martin Lee, a Talos, azaz a Cisco biztonsági elemző szervezetének vezetője vagy éppen Michal Klimes, a Hewlett Packard Enterprise szuperszámítógépekkel kapcsolatos innovációival is foglalkozó vezetője, aki az űrkutatásban használt technológiákról tart előadást.

Érdekesnek ígérkezik a Symposium 2018 sztárvendége, Kevin J. Surace előadása is, aki a Szilíciumvölgy egyik vezető innovátora, az ő nevéhez fűződik az első okostelefon megalkotása is. Eredményeit többek között a Businessweek-ben, a Times-ban és a Forbes amerikai számában is publikálta már. Az évtized innovátorának megválasztott szakember több száz TED-en és más szakmai fórumon megtartott előadással a háta mögött érkezik Budapestre.