Facebook: elolvastuk az SMS-eid, de ez neked jó lesz

Facebook

Nagyjából így lehetne összefoglalni valószínűleg az idei év egyik legnagyobb humbukját, amit megpróbálnak úgy beállítani, hogy bár illegális, etikátlan, és egyéb, nem túl díszes jelzők, a hasznunkra fog válni. És valamiért meg sem lep, hogy a Facebook-ot találjuk a középpontban. A szociális háló munkatársai ugyanis előszeretettel olvasgatták a felhasználók SMS-eit, persze nem hobbiból, hanem munkaköri kötelességből. Zuckerberg barátom, egy valamit sikerült elérned idén: bullshit-ben túltettél az Apple-ön.

A Facebook amúgy sem áll fényesen, ha a személyes adatokról, vagy azok védelméről van szó, de úgy gondolom, hogy erre nincs mentség. Persze jönnek majd a "mi ugyan nem", "mocskos hazudozók", és hasonló sajtóközlemények, és még az is lehet, hogy igazak lesznek, de jelenleg én hiszen a londoni Sunday Times-nak.

Az újság információi szerint az üzenetek olvasására azért volt szükség, mert ez a saját üzenetküldő szolgáltatás fejlesztését szolgálja, mely hamarosan mindenki számára elérhető lesz. Csak én nem látom az összefüggést a két dolog között?