Facebookon dicsekedett a részegen vezetéssel, letartóztatták

Facepalm

Nagyon alacsony az a kerítés... Egy oregoni tinédzser Facebookon büszkén tudatta barátaival, hogy a részegen vezet hazafelé, illetve bocsánatot kért attól a személytől is, akinek sikerült eközben meghúznia az autóját. A helyi KGW csatorna információi szerint ezt követően két személy is felhívta a rendőrök figyelmét a fiatalember ténykedéseire, amelyet követően megvizsgálták az autón található sérüléseket és láss csodát... Megegyezett a másik két meghúzott autón található sérülésekkel.

Ezek után már nem volt szükség Sherlock Holmes segítségére. A bilincs kattant, majd a fiatal ellen vádat emeltek két rendbeli vezetői kötelesség elmulasztása miatt - azonban az ittas vezetés miatt nem, mivel a rend helyi őrei szerint egy Facebook post nem elég bizonyíték ennek megállapítására. Bár ezek szerint a vezetés közbeni telefonhasználat sem feltétlen büntetendő...

Mindenesetre ez az eset is egyre jobban bizonyítja, hogy a különböző szociális hálókon megosztott üzenetek igenis lehetnek alapjai egy letartóztatásnak, valamint perdöntő bizonyítékként is szolgálhatnak adott esetben.