Felbukkantak az első Nexus 3 által készített fényképek

Nexus 3

Idén már jó pár alkalommal felmerült a hír, miszerint a Google szélesebbre tárja a Nexus-program kapuit és minden gyártó elkészítheti majd a saját Nexusát - természetesen bizonyos szabályok betartása mellett. Az LG Nexus 4 mellett eddig ez többnyire csak úgy tűnt, hogy a tabletek területén jelent majd változást, azonban a Picasan frissen felbukkant képek EXIF adatai alapján létezik egy Nexus 3 is, amelyet nem más készít, mint a Samsung.

Természetesen ezek az adatok könnyedén haxolhatóak, de a képeket az a John Mueller töltötte fel, aki a kereső óriás svájci divíziójánál dolgozik.

Ha követjük a közelmúlt eseményeit, akkor a név logikusan arra utalna, hogy a telefon kijelzőjének képátlója a 3"-os tartományban foglal majd helyet. Ugyanakkor nem szabad elfelejteni azt sem, hogy ez lenne a Samsung harmadik Nexus telefonja, deaz összetetben leginkább az ötödik lehet majd (az első a HTC Nexus One volt, míg a negyedik az LG Nexus 4 lesz, amelynek 4.7"-os kijelzője van).

A Nexus 7 és a Nexus 10 elnevezése után tehát logikusnak tűnhet, hogy a Nexus 3 is a kijelző mérete után kapja a nevét. Bár kérdéses, hogy egy 4"-nál kisebb kijelző mennyire lehet sikeres a mai világban (főleg, hogy már az Apple is belátta, hogy nem 3.5" a világ). De térjünk vissza a képre.

A hóban fürdőruhában futkározó lány egy 2.048×1.536 pixeles felbontású, avagy kb. 3.15 megapixeles, F/2.75-ös aperture és 3mm-es fókusztávolság mellett készült. Ez utóbbi kettő erősen hasonlít ahhoz, amelyet a Galaxy Nexus kamerája is kínál.

Jelenleg sajnos nem tudunk több részletet erről a titokzatos Samsung telefonról, azonban pár hete felbukkant néhány külföldi logban egy Galaxy Mini, amely Android 4.2-t futtatott. Könnyen lehet, hogy annak valamilyen variánsa lesz végül a Nexus 3, elvégre az eszközazonosítókat is könnyen át lehet írni. A második GMini kijelzőjének képátlója 3.27", míg az elsőé 3.14". Ami még számításba jöhet, az a Galaxy Ace, amelynek első változata 3.5"-os, nagyobb testvére 3.8"-os kijelzővel rendelkezik.