Felhő alapú védelem az ESET-től

ESET

Az ESET bejelentette, hogy letölthetők és kipróbálhatók védelmi szoftverei következő generációjának béta verziói. Az ESET NOD32 Antivirus és az ESET Smart Security 5 számos új technológiai fejlesztést tartalmaz annak érdekében, hogy megóvja a számítógépeket az internetes kártevőktől.

A béta szoftverekben bemutatott újdonságok közül az első a felhő alapú védelem. A ThreatSense.Net korábban is az ESET termékeinek integrált részét képezte, a várhatóan szeptemberben megjelenő végleges programverziók azonban még inkább ki fogják használni a világméretű szerverhálózat által nyújtott számítási kapacitást. Míg ma az ESET termékei naponta többször, előre ütemezett módon frissítik magukat, a felhő alapú védelem esetében a felhasználók számítógépeire telepített védelmi szoftverek folyamatosan kapcsolatban állnak majd az ESET szerverivel, és egy új károkozó ellenszerének kibocsájtása után szinte azonnal frissíteni fogják a védelmüket. 

Emellett az új verziók várhatóan több módot adnak majd a külső adathordozók vírusvizsgálatának testre szabására, és a számítógép gyorsabb indítását teszik majd lehetővé. Az ESET Smart Security 5-ös verziójában fejlődött a szülői felügyelet is, így a szülők a korábbinál könnyebben, kategóriák alapján választhatják ki, hogy mely weboldalakhoz kívánják letiltani gyermekeik hozzáférését.   

A szoftverek végleges változatai várhatóan szeptemberben lesznek elérhetőek, a béta verziók addig szabadon letölthetőek a http://www.eset.com/beta oldalról. Az ESET licencpolitikájának köszönhetően a jelenlegi verziók felhasználói díjmentesen térhetnek majd át az új változatokra.