Fogadd örökbe a M.I.C.U. mentőautót!

MICU

Az Inter-Európa Mentőszolgálat idén első alkalommal, de hagyományteremtő céllal rendezi meg a “Fogadd örökbe a M.I.C.U. mentőautót” elnevezésű jótékonysági gálaestjét, azzal a céllal, hogy munkájukat szélesebb körben megismerjék. A gálaestre 2013. április 20-án kerül sor. Az InterContinental Hotelben megrendezésre kerülő jótékonysági gálaest házigazdái Várkonyi Andrea és Azurák Csaba, a programot pedig Splendor ékszerbemutató, parfümbemutató, a Szegedi Kortárs Balett fellépése, gálavacsora, divatbemutató, aukció és Micheller Myrtill fellépése alkotja.

A Mobile Intensive Care Unit (M.I.C.U.) szabad fordításban „mozgó intenzív-ellátó egységet” jelent. A gyakorlatban pedig egy ellátási filozófiát, szakemberek és magas szintű orvosi műszerek olyan együttesét, melyre méltán tekinthetünk úgy, mint egy gyorsreagálású intenzív-terápiás osztályra.

Az Inter-Európa Mentőszolgálat Közhasznú Nonprofit Kft. két esztendeje karitatív formában működteti a M.I.C.U. rohamkocsit. Az Országos Mentőszolgálat Központi irányítócsoportja naponta 3-5 kritikus állapotú beteg és sérült ember sürgősségi szakellátását, őrzött szállítását bízza munkatársaira. Az, ezzel állami feladatot átvállaló mentőegység havi, több mint 4 000 000 Ft.-ot kitevő működési költségét nem a Magyar Állam, hanem egy szűk támogatói kör teremti elő.

A M.I.C.U. mára már több mint 14000 óra szolgálatot, 6000 riasztást, 2000 rohamfeladatot és 50 sikeres újraélesztést tud maga mögött.

Az esemény vendégei belépőjegyük megvásárlásával a M.I.C.U. mentőautó további sikeres működéséhez járulnak hozzá.

Bővebb információ