Futtasd weboldalad a Google Driveból!

Google Drive

Gondolom sokan vannak úgy vele, hogy nem igazán tudják mire használni a Google Drive által kínált tárhelyet. Főleg, ha esetleg már sikerült egy kis extrára is előfizetni, aminek köszönhetően hirtelen 30GB-ra hízik minimum a felhőnk ezen részének mérete. Ha az új, gigantikus levélcsatolmányaink segítségével sem sikerült megtölteni akkor sem kell pánikba esni: ideje feldobálni oda az egyszerűbb weboldalainkat!

Az egész majdnem ugyanúgy működik, mint ha egy hagyományos, ingyenes webszerverre dobálnánk fel a dolgokat: elkészítjük a mappát, publikussá tesszük, jön egy kis SDK hókusz-pókusz, majd mehetnek fel a tartalmak és az index.html, végül pedig nincs más hátra, mint linkelni a mappát. Voilá!

Ha elfelejtenénk az index.html-t, úgy a Drive egyszerűen kilistázza majd a mappa tartalmait. Jelenleg a Google semmilyen forgalom vagy funkcionalitásbeli korlátot nem hirdetett ki, így érdemes kisérletezgetni vele, hogy meddig lehet elmenni pontosan. Javascript biztosan használható, bár azt kétlem, hogy mondjuk egy komplett WordPress telepíthető lenne rá.

A Google Drive által kínált megoldás inkább személyes kezdőoldalak, fotógalériák és hasonló, relatív statikus tartalmak megjelenítésére kiváló, amelyek miatt még nem érdemes beruházni webhostingba.