GMail Offline - remek kiegészítő Chrome-hoz

GMail

Az Offline GMail egy Google Chrome kiegészítő, mely az online változat "butított" változata. Lehetőséget biztosít a levelek olvasására, írására. Bár mai világunkban a szélessávú internet szinte bárhol elérhető, nem minden területen megoldott a folyamatos szolgáltatás, amely sok bosszúsághoz vezet.

Ugyan a tény, hogy gyakorlatilag online kapcsolat esetén bárhonnan, bármit elérhetünk kiváló, de (különösen hazánkban) sokszor akadnak gondok. A mobil lefedettség nem mindenhol megfelelő, így az USB stickes megoldások sem vezetnek mindig eredményre. Éppen ezért dícséretes, hogy a Google felismerte az erre vonatkozó igényt, és tesz is a dologért.

A kiegészítő innen tölthető le, használata pedig egyszerű és kifejezetten kényelmes.

Első indításkor engedélyezzük a levelekhez való hozzáférést, majd pár pillanat múlva már egy hagyományos levelező klienshez hasonlító felületen találjuk magunkat, ahol az utolsó online pillanatig szinkronizált leveleinket akár el is olvashatjuk. 

Lehetőség van levelek írására is, melyekhez akár címkéket is rendelhetünk. Ezek a legközelebbi aktív internetkapcsolat létrejöttekor kerülnek elküldésre.

A kiegészítő online kapcsolat esetén folyamatos szinronizációt biztosít, így akinek jobban tetszik, mint a hagyományos felület, akár tartósan is használhatja.

A tevek szerint hasonló alkalmazást kap a jövőben a Calendar, valamint a Docs is. Utóbbi már lehetőséget biztosít az offline olvasásra, de a szerkesztésre még nem.