Google Play - egy kalap alá mindent

Google Play

Ma reggel egy érdekes meglepetés fogadott, miközben erősen kapaszkodtam a kávéscsészémbe, és próbáltam eltalálni a foobar ikonját a tálcán: megváltozott a Google Music Manager ikonja, valamint egy teljesen új felület fogadott a megszokott ablak helyén. És a Google Play felirat, mely a böngészőben megnyitott Music site-on is igyekezett minél jobban beégni a retinámba.

Mint azt sikerült pár perc alatt kiderítenem, Mountain View-ban már megint variáltak - mindent bedobtak a Play brand alá, mely új logót is kapott.

Hosszas átirányítások után sikerült eljutni a leírásig, melyből kiderül, hogy lényegében a néven és a logón kívül semmi nem változott. Oké, könnyebben elérhetőek lettek a Music, Books és Movies oldalak, bár engem a Play főoldala folyamatosan az Android Market-re Store-ra Apps and Games fülre dob át. Gondolom ennek köze van a dologhoz, hogy nálunk hivatalosan még mindig csak az Androidos funkció érhető el (bár a Music-ot könnyedén a magunkévá tehetjük).

A szerencsésebbek azonban mostantól egy kalap alatt vehetnek könyveket (Google Play Books), zenét (Google Play Music), és filmeket (Google Play Movies) is. Mint az várható, az elkövetkező napokban a telefonos Market alkalmazás is frissülni fog, megkapja az új ikont, valamint a Play nevet. Az új feltételeket mindenesetre már el kellett fogadni.

Az új név világosan utal rá, hogy a szolgáltatások nem csak mobilokra vannak korlátozva, hanem egy sokkal szélesebb eszközlistán érhetőek el - bár a gyerekesnek ható név talán nem hangzik olyan jól, mint mondjuk egy Google Market.