Hamarosan érkezhet az S-Stream és az S-Radio

Samsung & mSpot

Most, hogy technológiai szinten már hihetetlen dolgokat sikerül belepaszírozni a telefonokba, a gyártók kezdenek a szoftver-oldali megoldások felé is nyitni. Ezen a területen az Apple tagadhatatlan előnnyel rendelkezik, hiszen iTunes már bőven létezett, még mielőtt az iPhone megjelent volna. A Google Play Store hasonló megoldást nyújt, kiegészítve a Drive-val pedig bármely Android tulajdonos remek felhő-adta lehetőségekhez jut. Természetesen a gyártók is igyekeznek saját megoldásaikat kínálni a felhasználók számára, melynek kiváló példája a frissen bemutatott S-Cloud.

Saját felhője mellett a Samsung nem rég megkezdte az mSpot nevű cég felvásárlását is, akik videó és audió streamelési szolgáltatásokat nyújtanak. A cég emellett már most rendelkezik aktív szerződésekkel a nagy stúdiókkal, így a lépést követően Sammy-ék hamarosan még több tartalmat kínálhatnak majd a felhasználóknak.

Emellett egy hasonló megoldás implementálása remek lehetőséget ad a cég eszközei között történő multimédia-megosztásra.

Természetesen itt ismét nem arról van szó, hogy újra fel akarják találni a spanyol viaszt. A gyártók minden esetben igyekeznek minél jobban függetlenek maradni, ami nem csak abban merül ki, hogy saját hardvert használnak. Valószínűleg a Google által kínált megoldások (Play Store, Play Music, Drive) tökéletes megoldást kínálnak, de nem szabad elfelejteni, hogy ezek nincsenek "optimalizálva"

Egy házon-belüli, funkcionalitásában hasonló megoldást kínáló szolgáltatást a gyártó tökéletesen ki tud hegyezni az általa készített eszközökre - ez az optimalizáció pedig a jövőben mindenképp kifizetődő lehet. Nem is beszélve arról, hogy így más platformokra is elérhető lesz (például Sammy-ék esetében ott a bada, vagy a Windows Phone).

Emellett, aki Androidon továbbra is inkább az "anyahajó" fedélzetén szeretne maradni, továbbra is megteheti.