Három EISA díjjal jutalmazták a Canon EOS termékeit és EF objektíveit

A Canon az Európai Kép és Hang Szövetség (European Imaging and Sound Association, EISA) három nagy presztízsű díját is elnyerte: az EOS 7D Mark II a „Legjobb európai Prosumer DSLR fényképezőgép” elnevezésű díjat (European Prosumer DSLR Camera 2015-2016) az EOS 5DS és az 5DS R a „Legjobb európai professzionális DSLR fényképezőgép” címet (European Professional DSLR Camera 2015-2016), míg a Canon EF 11-24mm f/4L USM a „Legjobb európai professzionális DSLR objektív” díjat érdemelte ki (European Professional DSLR Lens 2015-2016). A fenti díjak mindegyike nagyon jól mutatja a Canon termékek kiváló minőségét a DSLR és az objektív termékkategórián belül egyaránt.

Az EISA díjakat húsz ország közel 50 szaklapjának szerkesztőiből összeálló zsűri szavazatai alapján ítélik oda azoknak a termékeknek, amelyekben egyesül a legfejlettebb technológia a felhasználóbarát kialakítással és a legkeresettebb funkciókkal. A díjazott termékek nagy népszerűségnek örvendenek piaci megjelenésük óta, az EISA díjak pedig még inkább alátámasztják kivételes minőségüket és teljesítményüket.

„A Canon méltán híres jó minőségű termékeiről, amelyeket a vásárlók is nagyra értékelnek” – mondta Steve Marshall, a Canon Europe Consumer Imaging Group részlegének marketingigazgatója. „Számunkra a fényképezés az önkifejezésről és a felfedezésekről szól. Vállalatunk mindig is arra törekedett, hogy kategóriájukon belül vezető szerepet betöltő termékeket és technológiákat hozzon létre. Díjazott termékeink egytől egyig nagyszerűen példázzák odaadásunkat és elkötelezettségünket a határok kiterjesztése, valamint a professzionális és hobbi fotósok számára biztosított új lehetőségek megteremtése mellett.  Igazán nagy megtiszteltetés számunkra, hogy az EISA zsűrije nekünk ítélte ezeket a díjakat.” 

Az EISA zsűrije a következőket mondta a három díj odaítélésekor:

EUROPEAN PROSUMER DSLR CAMERA 2015-2016
Canon EOS 7D Mark II
A Canon EOS 7D Mark II a valaha gyártott egyik legjobb APS-C DSLR fényképezőgép, amely azokat a funkciókat is biztosítja, amit  általában csak a professzionális „full-frame” modellek. A 65-pontos AF rendszer még a gyorsan mozgó témát is képes folyamatosan, akár különböző megvilágítási körülmények között is a fókuszban tartani. Hatalmas puffermemóriájával másodpercenként 10 képkocka készítésére képes még RAW módban való fényképezéskor is. A készülék kidolgozásának minősége lenyűgöző, és időjárásálló kialakításának köszönhetően szinte bármilyen körülménnyel megbirkózik. Összességében véve, a 7D Mark II tökéletes választás olyan sport-, akció- és természetfotósok számára, akiknek néha csak a pillanat töredéke áll rendelkezésre egy kép elkészítéséhez.

EUROPEAN PROFESSIONAL DSLR CAMERA 2015-2016
Canon EOS 5DS/5DS R
A Canon EOS 5DS és 5DS R a piacon kapható legnagyobb felbontású full-frame DSLR fényképezőgép. Ez a két modell igazi választási lehetőséget kínál a fotósok számára: az EOS 5DS optikai aluláteresztő szűrőt használ a digitális anomáliák megelőzésére, az EOS 5DS R viszont kiiktatja ezt a hatást a lehető legélesebb eredmény érdekében. Az 50,6 millió pixeles érzékelő, a dual DIGIC 6 processzorok, a tükörrezgést csökkentő rendszer és a megbízható fénymérés-érzékelő kiváló képminőséget garantál, a 41 kereszt típusú fókuszpontot kínáló 61-pontos AF rendszer pedig megbízható és gyors AF teljesítményt biztosít.

EUROPEAN PROFESSIONAL DSLR LENS 2015-2016
Canon EF 11-24mm f/4L USM
A 11-24mm f/4L USM-mel a Canon mérnökei megalkották a valaha gyártott egyik legjobb széles látószögű zoomobjektívet. A világ legszélesebb látószögű, egyenes vonalú zoomobjektívje a kategóriáján belül egyedülálló képminőséget és kivételes élességet biztosít bármilyen beállítás mellett, még nagy felbontású érzékelők alkalmazásakor is. A készülék elfogadhatóan alacsony szinten tartja a torzítást, a kromatikus aberrációt és a peremsötétedés szintjét. A nagyszerű, időjárásálló kialakítás a szabadtéri használatot is lehetővé teszi, az autofókusz pedig gyors és hangtalan. Ez a tökéletes választás a tájképek, épületek és belső terek fényképezésére specializálódott, különleges optikai teljesítményt kereső, full-frame fényképezőgépet használó fotósok számára.