Hasznos funkciókkal bővült a Hotmail

HotmailA Microsoft június során számos frissítést eszközölt a Hotmail-t illetően, köztük olyanokat, melyeket még be sem jelentettek hivatalosan. Akad köztük olyan, mely új lehetőségeket biztosít, de számos olyan változást is eszközöltek, mely a felhasználói felületet érinti.

A sebességbeli változások valószínűleg a HTML 5 kódoknak köszönhetőek, míg az előbb említett GUI elemeket az Outlook inspirálta.

Navigáció

Pár hete a Hotmail fejléce a SkyDrive-éhoz hasonlóra változott. A Photos és Office linkek helyett egy sokkal konszolidáltabb menüt tartalmaz a SkyDrive-hoz. A felhasználók visszajelzései alapján a Vissza gomb még hatékonyabban működik, valamint a csatolt file-ok a piszkozatokhoz is mentésre kerülnek.

Emellett a Törölt mappában található link segítségével lehetőség van az elveszett levelek visszaszerzésére. A bal oldali naivágciós panelben helyet kapott egy Naptár is.

Jobb-klikk menük

Az Outlook-hoz hasonló új menüpontok váltak elérhető az egér jobb gombjával való kattintásra. Amennyiben a postaládában egy üzenetre jobb gombbal kattint a felhasználó, a felbukkanó menü segítségével lehetőség van válaszolni, illetve továbbítani az üzenetet. Emelett olvasatlanként jelölésre, törlésre, mozgatásra és forrás megnézésre is lehetőség van, mely jelentősen felgyorsítja a mindennapi e-mail feladatokat.

Billentyű kombnációk

A Ctrl + N megnyomásával új levél írására nyíllik lehetőség, míg a Ctrl+Enter lenyomásával el is küldhető. Azok számára, akik GMail-ről vagy Yahoo! Mail-ről váltottak, az ott használt billentyűkombinációik is elérhetőek lesznek a Hotmail-ben is.

Testreszabhatóság

Az új Hotmail lehetőséget biztosít az alapértelmezett betűtípus, valamint a levelek végéhez hozzáfűzhető aláírások létrehozására.

Üzenetek előre történő betöltése

Az opcióknál elérhető funkció használatával a levelek és a mappák előre betöltődnek, így a későbbi használat során az elérésük gyorsabb lesz.