High-tech Sailor Moon az Internet Explorer új arca

Internet Explorer 11 Inori Aizawa

A Microsoft Japánban kicsit másképp működik, mint a világ többi részén. No persze nem arra kell gondolni, hogy ott az Internet Explorer varázslatos módon támogat olyan jelentéktelen dolgokat, mint a szabványok vagy a Windows épp használható és jól működik. Ehhez még a felkelő Nap sem elég. Azonban odakint a redmondiak rengeteget fektetnek abba, hogy a helyi kulturális elemekkel próbálják népszerűsíteni a termékeiket, aminek a legutóbbi gyermeke nem más, mint az Internet Explorer 11 új, hivatalos arca.

Aki nem más, Inori Aizawa, egy anime hősnő, aki kezdetben esetlen ugyan, de a szükség idején hirtelen szuper képességekre tesz szert egy high-tech Sailor Moon átalakulás során. Természetesen a megszokott japán iskoláslány szuperhős öltözetről nem maradhatott le a Microsoft logó, ami érdekes módon pont a r*b*nc-rendszám helyére került... Nem mintha ez bármit is rontana a történeten, de azért elég vicces (ellentétben a ténnyel, hogy nem lehet embedelni a videót...).

A videó megtekintéséhez kattints IDE!

Ráadásul a dolog nem ér véget azzal, hogy csináltak egy animációt: Inori egy teljes Facebook-oldalt is kapott, valamint komplett háttértörténetet - oké, ez egy rút kiskacsa rip-off, de na. Most az egyszer becsületes munkát végeztek.

A videó egyébként az Anima Festival Asia 2013-on debütált és a Windows 7-ig visszamenőleg le lehet tölteni az Internet Explorer Inori verzióját.

PS: a minden tekintetben menő promó nem garantálja, hogy az Internet Explorer új verziója bármilyen formában alkalmas az internet böngészésére.