Hivatalosan is külön utakon jár majd a Google és a Motorola

Googorola

A Google a Motorola felvásárlásával saját állítása szerint elsősorban a cég szabadalmait akarta a lehető legegyszerűbb módon az Anroid mögé állítani. Azonban sokan, köztük a nagyobb OEM-ek is aggodalmukat fejezték ki, hogy a lépéssel a Motorola kivételes helyzetbe kerül majd. A héten tartott befektetői megbeszélésen a cég képviselői azonban számos megnyugtató hírrel szolgáltak.

Mind közül a legfontosabb, hogy az üzlet nyélbe ütéséhez a kínai kormány megígértette a Google-lel, hogy a következő 5 évben bárki számára ingyenes lesz az Android. Ami valószínűleg is így marad majd, de egy kis extra biztosíték sosem árt.

Ami a Motorola-t illeti, Patrick Pichette CFO így nyilatkozott:

"Fontos, hogy a saját harcterén marad. Nem fogjuk integrálni a Motorolát a Google-be, de mindent megadunk neki, hogy győztes lehessen a saját területén. Senkinek nem kell a két cég teljes integrációjára számítania."

Persze senki nem tudja igazából, mire készül a Google. Egyelőre azonban úgy tűnik, hogy a Google saját márkás, Motorola hardverrel támogatott telefonjaira még várni kell egy darabig. Azonban a tény, hogy a Nexus-tabletet az Asus készítette tovább igazolja, hogy ezen a területen nyílt marad továbbra is a verseny.