Hogyan szabadulj meg a Facebook TImeline-tól

Facebook

Tudom, hogy sokakat a hányinger kerülget a Facebook Timeline-tól, és teljesen megértem őket. A következőkben bemutatok pár módszert, amivel kisebb-nagyobb sikerrel meg lehet szabadulni ettől a csodától, azonban azt mindenképp le kell szögezni, hogy ez csak helyileg, az adott gépen hozza el a megváltást. Tényleges visszaút nem létezik.

A legegyszerűbb megoldáshoz végre hasznát fogjuk venni az Internet Explorer-nek! Hohó, eljött ez a nap is! Ugyanis a kőkorszaki, elavult böngésző nem támogatja a Timeline-t, és ez valószínűleg a jövőben sem fog megtörténni, így ennél könnyebb mód nincs.

Azonban, ha valaki böngészőt szeretne használni, a user agent cseréjével könnyedén megoldható, hogy hasonló hatást váltsunk ki. Ehhez az alábbi kódot kell majd megadni a lent ismertetett módszerek esetén:

  • Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 7.0; Windows NT 6.0;)

Firefox esetén erre a kiegészítőre lesz szükség, majd a telepítés után indítsd újra a böngészőt. Most menj a Tools / User Agent Switcher / Options / Options fülre. A felugró ablakban válaszd ki a User Agents fület. Az Add New User Agent űrlapon adj neki egy nevet (például Anti-Timeline), majd az alatta lévő dobozba másold be a fenti kódsort. Minden más maradhat úgy, ahogy volt, és kattints az OK-ra.

Ezek után nincs más dolgod, mint a Tools / User Agent Switcher-nél kiválasztani az előbb megadott opciót, és máris eltüntetted a Timeline-t az adott gépen.

Chrome esetén valamivel könnyebb lesz a dolgunk. Nincs más teendő, mint készíteni egy parancsikont, majd jobb klikk, és szerkesztünk egy kicsit rajta. Az .exe után illesszük be (space-szel elválasztva) az alábbi kódot: -user-agent="Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 7.0; Windows NT 6.0;)", mentsük el, és már mehet is a móka.

Talán ennél is könnyebb megoldást kínál a Safari, ahol a Preference / Advanced fül alatt pipáljuk ki a Show Develop menu in menu bar lehetőséget. Ha ez megvan, a megjelenő User Agent almenüből válasszuk ki az Internet Explorer 7-et.