HP Superdome X szerverbemutató

A HP ma olyan új nagyvállalati termékeket és szolgáltatásokat mutatott be a nagyközönségnek, amelyek használatával ügyfeleink az egész adatközpontot átfogó műveleteket végezhetnek a növekedés élénkítése, a nyereségesség növelése és a cég reagálókészségének javítása érdekében.

Az infrastruktúra a big data, a felhőszolgáltatások, a mobil- és a biztonságtechnika új eredményei által lehetővé tett, sokrétű, nagy hatású, közvetkező generációs alkalmazások, webes szolgáltatások és felhasználói élmények alapját jelenti. A cégek infrastrukturális igényei exponenciálisan növekedni fognak az elkövetkező években, így a szilárd alapok ügyfeleink versenyképességében és sikerességében minden korábbinál nagyobb szerepet játszanak.

A HP új megoldásainak és szolgáltatásainak használatával az informatikai vezetők úgy optimalizálhatják infrastruktúrájukat a ma igényei alapján, hogy közben a holnap terhelésére és a jövő alkalmazásainak igényeire is felkészülnek. Új ajánlataink többek között:

  • Szerverek: a HP Integrity Superdome X és a HP Integrity NonStop X használói kritikus terheléssel is megbirkózhatnak a nagymértékben skálázható, elérhető és költséghatékony, x86-alapú környezetnek köszönhetően.
  • Tárhely: gyorsabb és rugalmasabb konvergens tárolók a többprotokollos, flashre optimalizált HP 3PAR StoreServ rendszerek új választékában, amelyek a HP StoreOnce egyszerű biztonsági mentést is támogatják.
  • Konvergens rendszerek: új, szoftvervezérelt konvergens infrastruktúraválaszték, amely a HP OneView, HP Helion CloudSystem CS200-Hyper-Converged StoreVirtual és a HP ConvergedSystem 700 rendszereken alapulva a konvergens infrastruktúra, a hiperkonvergencia és a szoftveres alapú vezérlés vegyítésével a legnagyobb terhelést is képes kiszolgálni, legyen szó infrastruktúraszolgáltatásról (IaaS), felhőről, mobilitásról vagy big datáról.
  • Szolgáltatások: a bővített tanácsadási és támogatási szolgáltatások, köztük a HP Datacenter Care és a HP Consulting for Software-defined Infrastructure segítik újfajta informatikára áttérő ügyfeleinket a fejlett felhőszolgáltatások, illetve szoftvervezérelt infrastrukturális környezetek támogatásában.

„Az informatika új formájának használatához olyan technológiai infrastruktúrára van szükség, amely az innováció és az üzleti eredmények hajtómotorjaként szolgál” – mondja Antonio Neri, a HP Enterprise Group rangidős alelnöke és ügyvezetője. „Napjainkban a HP nagyvállalati választékunk részeként olyan innovációkkal lép piacra, amelyek segítségével ügyfeleink a nyereségesség és a növekedés új lehetőségeit az adatközpontok költségeinek és kockázatainak mérséklése mellett ragadhatják meg.”

A kritikus környezetek teljesítményének, elérhetőségének és skálázhatóságának új világa
Kritikus környezetben a leállás és a lassú teljesítmény nem elfogadható. A HP számítógépes választékának legújabb tagjait a legnagyobb igényű üzleti számítások és döntéstámogatási megoldások, valamint a legnagyobb nagyvállalati adatbázisok nagymértékben skálázható x86-os környezetben történő futtatására terveztük.

  • A HP Integrity Superdome X négyszer gyorsabban hajtja végre az e-kereskedelmi tranzakciókat, mint a vezető x86-os platformok.(1) Szigorúbb szolgáltatásiszint-megállapodások (SLA-k) esetén 20-szoros megbízhatóságot biztosít 60 százalékkal kevesebb állásidővel, mint más x86-os platformok.(2) Emellett teljesen más világot képvisel a kritikus környezetek számítógépes követelményeinek pénzügyi vonzatait tekintve – birtoklási összköltsége a versenyképes UNIX-rendszerekhez képest 32 százalékkal alacsonyabb.(3)
  • A HP Integrity NonStop X 100 százalékosan integrált, hibatűrő rendszer-architektúra, amely a legszigorúbb rendelkezésre állást előíró SLA-k követelményeinek is eleget tesz.(4) A viharosan növekvő tranzakciómennyiség kiszolgálása és a cég növekedésének támogatása érdekében akár 25-szörös rendszer-összekapcsolási kapacitást is képes biztosítani.(5) A rendszer a NonStop CPU-sűrűségének kétszeresét kínálja egyetlen házban, így az adatközpont kisebb területen is elfér, és a költségek is alacsonyabbak.(6)

A tárolás egyszerűsítése és a kockázatok csökkentése a flashtárolók konvergenciája és az egyszerű biztonsági mentés révén
A HP konvergens tárolási megoldásai, egységes, flashalapú és egyszerű biztonsági mentést kínáló tárolástechnikai innovációi azonos megjelenésű berendezésekkel a tárolási igények egész sorát képesek kiszolgálni.

  • A HP 3PAR File Persona a Network File System és a Common Internet File System támogatásával, a HP 3PAR StoreServ platformokon található objektumok elérésével kimagaslóan jobb kihasználtsággal és alacsonyabb költséggel működik annak köszönhetően, hogy a közvetlenül a tárolóhoz kapcsolódó terheléseket, mint az adatelérést, -védelmet és -elemzést közvetlenül a tároló operációs rendszerére és vezérlőjére terheli. Az összes blokk-, fájl- és objektumelérés kezelését az új 3PAR StoreServ Management Console végzi, amely egyszerű beüzemelést tesz lehetővé, kereshető felülete pedig a HP OneView-hoz igazodik.
  • A HP 3PAR StoreServ 7440c Converged Flash Array segít ügyfeleinknek a legtöbbet kihozni a befektetésükből – teljesen flashalapú teljesítmény mellett rugalmas konfigurálhatósága támogatja a lemezalapú tárolást is. Blokk-, fájl- és objektum-hozzáférés támogatásával, 3,5 petabájt teljes kapacitással, teljesen flashalapú, optimalizált teljesítménnyel, nagyvállalati szintű megbízhatósággal, nagysebességű kapcsolódási lehetőségekkel ez a középkategóriás árfekvésű rendszer gyorsabb reagálást, nagyobb hatékonyságot biztosít, és csökkenti az adatközpont helyigényét. Az EMC VMAX-ot használó ügyfelek az új 3PAR Online Import szoftver használatával könnyedén áttérhetnek az új 3PAR StoreServ rendszerekre, amelyek 19-ed részére csökkentik az adatközpont helyigényét, a költségeik pedig a nyolcadát teszik ki a korábbiaknak.(7)
  • A HP StoreOnce Recovery Manager Central (RMC) szoftver a 3PAR StoreServ kevesebb kockázat mellett nagyobb rugalmasságot biztosító, alkalmazásvezérelt biztonsági mentési funkciója. A StoreOnce RMC a 3PAR StoreServ rendszerek pillanatképeit, valamint a megváltozott adatok HP StoreOnce Backup célhelyre való átvitelét egyetlen kattintással képes kezelni nagyobb védelem és 17-szer gyorsabb teljesítmény mellett.(8)
  • A HP StoreOnce Backup rendszerek új, 50 terabájtos StoreOnce VSA-, valamint bővített, kernelalapú virtuálisgép-hipervizor támogatás mellett segítik a Backup-as-a-Service műveletek összevonását. A felső kategóriás HP StoreOnce 6500 teljes rendszerre kiterjedő duplikáció-megszüntetést kínál Federated Catalyst-bővítmények használatával nyolc csomóponton keresztül; használatával a rendszer felügyelete egyszerűbbé válik, mint a hagyományos, egy csomópontra korlátozott architektúrák (például az EMC Data Domain) kezelése.(8)

A cég reagálóképességének javítása IaaS-re, felhőszolgáltatásokra, mobiltelefóniára és big datára optimalizált, konvergens rendszerek használatával
A HP OneView segít az informatikai rendszerek működésének áramvonalasításában és a funkciók automatizálásában – erre támaszkodva lehetővé válik az informatikai személyzet hatékonyságának növelése. A HP OneView egyedi infrastruktúra-kezelési szintje és számítógépeket, tárhelyeket és összeköttetéseket átfogó automatizáltsága jelentősen csökkenti az infrastruktúraszolgáltatások biztosításához szükséges felügyelet bonyolultságát – akár öt kattintás is elegendő lehet.

A cég reagálókészségének javítása érdekében a HP OneView az informatikai infrastruktúra felügyeletét prediktív elemzési képességekkel megtámogatott egyszerűséggel teszi lehetővé. A HP OneView legújabb verziójába beépített HP Operations Analytics funkció segítségével az ügyfelek előre láthatják, megelőzhetik és azonosíthatják a problémákat még azok felmerülése előtt. Az ügyfelek így gyorsabb problémamegoldásra számíthatnak, a szükséges idő a HP Operations Analytics használatával három napról akár 30 percre is csökkenhet(9) – ez jelentős megtakarításokat, magasabb szolgáltatási szinteket és a cég reagálókészségének javítását vonja maga után; ezen az alapon a szükségletek már az igények megjelenése előtt előre jelezhetők.

Az újfajta informatika felé vezető út első lépését az olyan konvergens infrastruktúra jelenti, amely felépítésével képes kiszolgálni az ügyfél számára legfontosabb terhelési szinteket az IaaS, a felhő, a mobilinformatika és a big data terén. A HP OneView és HP Helion CloudSystem CS 200-HC alapokra épülő HP ConvergedSystem 700 a HP legjobb számítógépes, tárhely- és hálózati berendezéseit egyesítve a HP OneView és a Hyper-Convergence szolgáltatás használatával vezeti be az ügyfelet a szoftvervezérelt infrastruktúra világába.

A HP ConvergedSystems 700 a konvergens felügyeletet a HP OneView rendszerrel integrálva radikálisan leegyszerűsíti a mindennapi feladatokat, csökkenti az OPEX-et, és javítja a rendszerek reakcióidejét. A rendszer segítségével az ügyfelek akár 40-szer gyorsabban állíthatják fel új szolgáltatásaikat, mivel az infrastruktúra megrendelése, üzembe helyezése és felkészítése egyaránt kevesebb időt igényel.(9)

A HP Helion CloudSystem CS200-Hyper-Converged StoreVirtual a HP által kínált konvergált rendszerek legújabb, hiperkonvergált tagja, amelynek használatával az ügyfelek egyszerűen és problémamentesen nyújthatnak hibrid felhőszolgáltatásokat. A nagyvállalatok és szolgáltatók most a hagyományos terhelésre és a natív felhőalkalmazások által előidézett terhelésre kész felhők létrehozását és felügyeletét egyszerű kialakítással, felügyeleti eszközökkel és támogatással végezhetik.

Fejlett felhőkörnyezetek támogatása
Az informatikai, alkalmazási és fejlesztési/üzemeltetési (dev/ops) teamek az új HP szoftvervezérelt tanácsadási és támogatási szolgáltatásainak segítségére támaszkodva javíthatják a cég reagálóképességét és férhetnek hozzá rugalmasabb és hatékonyabb módszerekkel az infrastruktúra-erőforrásokhoz, üzleti értéket biztosítva vállalatuk számára.

Az újfajta informatika és a rá való átállás – a dev/ops alapú fejlett felhőkörnyezetek és a HP Helion OpenStack – alaposabb támogatása érdekében a HP Datacenter Care rugalmas, átfogó, kapcsolati alapú megközelítéssel nyújt személyre szabott támogatást és segíti az összetett adatközpontok felügyeletét. A HP Consulting Services for Software-Defined Infrastructure keretében a HP informatikai infrastruktúrájuk átalakítása, dinamikusabbá és gyorsabb reagálásúvá tétele érdekében szakszemináriummal, felkészültséggel és ütemtervvel, architektúra- és tervezési szolgáltatásokkal segíti ügyfeleit.

Árazás és elérhetőség(11)
A HP Integrity Superdome X jelenleg is elérhető a HP-n és világszerte működő viszonteladóinkon keresztül; a HP Integrity NonStop X bevezetésére várhatóan 2015 márciusában kerül majd sor. Az árazás a modell és az ügyfél által kért konfigurációk alapján többféle lehet.

A HP 3PAR StoreServ 7440c Converged Flash Array azonnal elérhető a HP-nél és világszerte működő viszonteladóinknál; az induló ár 78 000 USD.(12) A HP StoreServ Management Console 2014. december 15-től lesz elérhető extra díjfizetés nélkül a 3PAR operációs rendszer 3.2.1 MU2 verziójának részeként. A HP 3PAR File Persona szoftvercsomag produkciós környezetekben lesz elérhető bizonyos régiókban 2015 januárjától kezdődően, használható terabájtonként 129 USD díjazásért.(13) A HP StoreOnce Recovery Manager Central for VMware szolgáltatást világszerte 2015 januárjában vezetjük be, a legalacsonyabb ár 2500 USD lesz.

A HP ConvergedSystem 700 with HP OneView 2015 januárjától kezdődően lesz elérhető USA-beli ügyfelek egy kiválasztott köre részére, világszerte 2015 márciusában vezetjük be. A HP ConvergedSystem 200-HC 2015 januárjában kerül piacra.

A HP pénzügyi szolgáltatásainak segítségével rugalmas befektetési megoldásokat és áttérési szolgáltatásokat vehet igénybe,(14) amelyek segítenek ügyfeleinknek felgyorsítani az informatika új korszakának megfelelő eszközeire való átállást, és segítenek ezeket üzleti szempontból jobban kiaknázni. Ügyfeleink most gyorsan szert tehetnek a kívánt skálázhatóságra, reagálási és felügyeleti képességekre az átállás egész folyamata során. Ehhez befektetési megoldásaink és ajánlataink széles választéka áll rendelkezésre a technológiafrissítéstől és beszámítástól kezdve a kettős felhasználáson keresztül a cég igényeihez egyedileg alkalmazkodó áttérési szolgáltatásokig.

(1) HP internal benchmarks results and published SPECjbb 2013 benchmark results as of November 17, 2014. www.spec.org
(2) HP Labs. Based on high availability and field data modeling, August 2013
(3) Based on HP internal analysis and results using publicly available competitive data, November 2014
(4) HP Integrity NonStop architecture is fully integrated across hardware and software, including the operating system. Other fault-tolerant x86 systems rely on commodity operating systems which are not designed for fault tolerance.
(5) Comparison between ServerNet bandwidth (2Gbps) and FDR InfiniBand bandwidth (56Gbps).
(6) Compared to the HP Integrity NonStop BladeSystem with 16 CPUs (Blades), HP development team, 2014.
(7) HP internal comparison of publically available specifications and pricing for EMC VMAX and VG8 File Gateway compared to 3PAR StoreServ 7440c. Nov. 2014.
(8) HP internal testing, Nov. 2014.
(9) Demartek test report commissioned by HP: “HP OneView Evaluation,” July 2014.
(10) Based on HP internal analysis comparing HP OneView 1.10 vs. the traditional approach to server and storage management requiring eight tools. HP OneView replaces Virtual Connect Manager, VCEM, HP Systems Insight Manager and HP Insight Control. May 2014.
(11) Estimated U.S. list prices. Actual prices may vary.
(12) Requires 3PAR Operating System version 3.2.1. Includes 2-node HP 3PAR StoreServ 7440c with eight 480GB cMLC solid state drives, and operating system software.
(13) Starting license price based on a HP 3PAR StoreServ 7200c. Capacity license based on usable capacity after RAID overhead.
(14) Financing and service offerings available through Hewlett-Packard Financial Services Company and its subsidiaries and affiliates (collectively HPFSC) in certain countries and are subject to credit approval and execution of standard HPFSC documentation. Rates and terms are based on customer’s credit rating, offering types, services and/or equipment type and options. Not all customers may qualify. Not all services or offers are available in all countries. Other restrictions may apply. HPFSC reserves the right to change or cancel this program at any time without notice.