iOS 6: Siri az iPad-en

iPad

Már csak egy hét van hátra az idei WWDC-ig, a 9 to 5 Mac munkatársai azonban újabb információkat szereztek az iOS 6-tal kapcsolatban. A tegnapi Facebook-integráció után kiderült az is, hogy az új verzió az iPad-re is elérhetővé teszi majd a Siri-t. A harmadik generációs tablet jelenleg csak a diktálási funkciókat támogatja, melyek szintén a Nuance által fejlesztett hangfelismerő megoldásokon alapulnak.

A Siri aktiválásához a Home gombot kell majd hosszan nyomni, majd a kijelző alsó részén, középen felbukkan egy kis ablak, amelynek dizájnja teljesen megegyezik az iPhone 4S-en látottal. A hírek szerint nagyon kis részét foglalja el a képernyőnek, valamint nem csak bármilyen alkalmazás "felett" képes megjelenni, de a lockscreenről is működik majd.

Emellett várhatóan csak az új, harmadik generációs iPad lesz képes futtatni csak - ami nem igazi meglepetés. Bár a kutya erősen sántít, hiszen az A5X chip csak kettővel több grafikus maggal rendelkezik, és a Retina kijelző felbontása sem befolyásolja túlzottan a hangfelismerést...

De én egészen biztos vagyok benne, hogy a kamerában rejlik a titok nyitja... :]