Irtózatos ütemben nő a Google+ felhasználók száma

Google Plus

Nem egészen egy hete nyitotta meg kapuit a nagyközönség felé a Google+, azóta pedig rohamosan nő a regisztrált felhasználók száma. Paul Allen, az Ancestry.com alapítója szerint ez a szám a következő 24 órában könnyedén átlépheti a 10 milliót. A vezetéknevek vizsgálatán alapuló módszere szerint július 4-én még csak 1.7 millióan használták az új szociális hálót, majd 6 nappal később már 350%-os növekedés mutatkozott a felhasználók számát illetően.

Július 14-én tehát közel 7.3 millió tagot számlált a Google+, melyet egy újabb 30%-os ugrás követett az azóta eltel 32-34 órában. Ez azt jelenti, hogy közel másfél nap alatt újabb 2.2 millió ember ragadta meg a lehetőséget, így véleménye szerint, ha hétvégéig marad a meghívási lehetőség, könnyedén összegyűlhet a 20 milliós felhasználótábor.

Tegnap igyekeztünk megmutatni, melyek azok a funkciók, amik használhatóbbá teszik a Facebook-nál, ma pedig újabb hasznos kis lehetőségre bukkantunk:

Az értesítéseknél lehetőség van elnémítani egy bizonyos értesítést, így például ha valakik kezelhetetlenül trollkodnak egy olyan hozzászólásnál, melyet korábban mi magunk is kommentáltunk, de már csak bosszantanak az újabb megjegyzések, a rendszer nem értesít minket. Mindezt közvetlenül az értesítési felületről, minden elemre külön (eltérően a Facebook-tól, ahol csak globálisan van lehetőség a dologra, és csak a beállítások alól).