Ismét Android funkcióra kapott szabadalmat az Apple

Steve Jobs killing Android

Emlékeim szerint az Apple még a tavalyi év vége felé védette le sikeresen a képernyő feloldásához szükséges ujjmozdulatot, ami miatt veszett kutyaként ugrottak a Samsungnak. A dél-koreai gyártó - és a Google is - ezt követően változtatott a feloldás módszerén, méghozzá egy teljesen szabad, előre meg nem határozott, bárhonnan indítható feloldás bevezetésével.

Láthattuk ezt már a Galaxy S 2-n, valamint a vanilla Ice Cream Sandwichen. Ezzel sikerült kivédeniük az Apple támadásait, azonban a mézes heteknek vége, ugyanis a cupertionoiak erre is szabadalmi jogokat kaptak.

Ami nem csak azért nevetséges, mert egy teljesen nyilvánvaló, egyértelmű dologról van szó, amit nem lehetne levédetni, de a Google és a Samsung is rendelkezik prior art-tal a dolog felett, vagyis korábban már bemutatták azt, amit az Apple most a sajátjának akar titulálni.

Az Androidban ez a feloldási módszer először a tabletekre szánt Honeycombban mutatkozott be, amely még 2010-ben jelent meg a Motorola Xoom-on. Emiatt várhatóan érvénytelenítik is az egész szabadalmat, de az alábbi eset is kiválóan mutatja, hogy az USPTO-nál valószínűleg egy tucat csimpánz is színvonalasabb munkát tudna végezni, mint a jelenlegi munkaerő.