Ismét az Apple ellen ítéltek Kínában

Patent Troll

A kínai illetőségű Proview még 2010-ben nyújtott be keresetet az Apple ellen, ugyanis véleményük szerint a cég jogtalanul használta az iPad nevet az országban. Annak rendje és módja szerint készítettek egy listát, milyen pénzügyi és egyéb követeléseik vannak a cupertionoi céggel szemben. Ezek között a tabletek exportjának és importjának leállítását, valamint nem csak az országban, de az USA-ban is forgalmazás betiltását indítványozták.

Természetesen ezek mind a merész és balga kategória jelöltjei voltak, és nem igazán sikerült véghez vinniük tervüket. De eközben az Apple kapott a nyakába egy 38 millió dolláros büntetést az iPad név használata miatt (hah, oda Cook uzsonna pénze).

A legfrissebb, hivatalos állsáfoglalás szerint az iPad név jogos tulajdonosa a Shenzhen Proview (az anyacég leányvállalata), ami érdekesen befolyásolhatja majd a végső döntést.

Az Apple szóvivői a döntésre még mindig ugyanazt a két mondatot ismételve reagáltak, miszerint 10 különböző országban vették meg a használati jogot, és a Proview nem hajlandó tiszteletben tartani ezt a megállapodást - amit egyébként korábban érvénytelennek nyilvánítottak Kínában.