Itt a HP vakcinája az internetes függőségek ellen

VaccineKülönböző internetes alkalmazások, illetve oldalak komoly függőségeket okoz(hat)nak egyesek számára. Van, aki órákat képes a Facebook előtt tölteni, különböző játékokat játszva, illetve a híreket olvasgatva. Mások nem tudnak megálljt parancsolni letöltési mániájuknak, jelentősen túlterhelve ezzel a szolgáltató hálózatát. A HP az ilyen, és ehhez hasonló "betegségek" ellen mutatta be új vakcináját.

A cég által fejlesztett TippingPoint biztonsági rendszer segítségével könnyen kivédhetőek a kívülről érkező támadások, valamint a legújabb, Application Digital Vaccine (AppDV) segít a rendszergazdáknak egyszerűen felügyelni a hálózati forgalmat.

Segítségével egyszerűen lehet szűrni a különböző közösségi szolgáltatásokat nyújtó oldalak, csevegő programok, P2P, videómegosztó oldalak, online játékok és tunnelező alkalmazások internet elérését. Lehetőség van alkalmazásokon belüli szűrésre is, pl. egy Facebook program használatát lehetővé tehetjük, de a benne lévő chat funkciót külön letilthatjuk.

Az AppDV sikeresen teljesített a brit Leeds Egyetem esetén is: a bittorrent protokoll teljes, és sikeres letiltásának köszönhetően jelentősen csökkent a hálózat terheltsége, valamint a jogvédőktől érkező levelek száma is.

Természetesen lehetőség van egyedi kivételek hozzáadására is, így például a Starcraft 2 frissítéseket mindenki számára elérhetővé lehet tenni, míg minden egyén bittorrent alapú letöltést le lehet tiltani teljes mértékben.