Jövőbeli technológiák a B2B üzletágban Canon EXPO 2015

A Canon a párizsi Canon EXPO-n mutatja be a legújabb és a jövőbeli B2B technológiákat. A kiállított technológiák betekintést engednek a látogatók számára a vállalat B2B stratégiájába és a bővülés alapjául szolgáló célterületekbe – így például a 3D-s nyomtatás, a grafikai megoldások és a hálózati kamerák piacába.

A Canon a korábban bemutatott, hatékonyságot növelő megoldásait ezúttal életszerű munkakörnyezetben lehet megtekinteni, ahol jól szemléltetik, hogy miként használják ezeket a mai üzleti világban, és mi mindenre lesz lehetőség még a jövőben. 

„Az összes új és jövőbeli technológiánk megtervezésénél a vevőt tartjuk szem előtt, és a konkrét iparági igények alapján folytatjuk a fejlesztési tevékenységet, kezdve a gyártási folyamatok hatékonyabbá tételétől egészen a produktivitás növeléséig és a munkafolyamatok egyszerűsítéséig.” - mondta Jeppe Frandsen, a Canon Europe Kereskedelmi Célú Nyomtatási Csoportjának vezetője.

Erre a megközelítésre az EXPO-n bemutatott professzionális nyomtatási részleg az egyik legjobb példa, ezt ugyanis a Canon nem egy feldolgozóipari ágazatnak tekinti, hanem egy valódi szolgáltató szektornak, és szoros együttműködést folytat a B2B vevőkkel az új megoldások kifejlesztése során. Ennek eredményeképpen a Canon  különböző nyomtatási alkalmazások fejlesztésére összpontosít, így például a csomagolás, a könyvnyomtatás, a textilipar, a lakberendezési tárgyak és a levélreklámok terén.  A Canon Infinistreamhez, az ImageStream 3500-höz és 2400-hez, a ColorWave 910-hez és a VarioPrint i300-hoz hasonló megoldásokat kifejezetten az ilyen igények kielégítésére tervezték.

A Canon EXPO 2015-ön bemutatott megoldások között találjuk a következőket:

3D nyomtatás
A Canon a 3D Systems-zel kötött partneri megállapodással teszi meg az első lépéseket a fiatal, de ígéretes 3D-s piacon. Az EXPO-n két 3D Systems nyomtatót mutatnak be, amelyek intelligens módon hangolják össze az adatokat, a képrögzítést és mindezek feldolgozását.

Mixed Reality
A Canon Mixed Reality megoldása – MREAL – észrevétlenül kapcsolja össze a valós környezetet a számítógép által létrehozott virtuális képekkel (CGI). A Mixed Realityt arra tervezték, hogy a feldolgozóiparban jelentkező legfontosabb kihívásokra reagálni tudjanak. Ezt a technológiát egyébként a Canon a prototípusok legyártása és Japánban történő bemutatás óta használja. A Canon EXPO-n az MREAL rendszer egy autóipari gyártókörnyezetben jelenik meg, ahol a látogatók első kézből próbálhatják ki, és tapasztalhatják meg a technológiát egy valós méretű gépjármű vázszerkezeten. 

Canon imagePRESS C10000VP
Az imagePRESS C10000VP a Canon EXPO-n mutatkozik be először az EMEA (Európa, Közel-Kelet és Afrika) régióban: ez a Canon első olyan színes digitális nyomdagépe, amely percenként 100 nyomat elkészítésére is képes. A készülék új mércét állít fel a képminőség és a produktivitás terén: olyan technológiai újításokat mutat be, amelyek növelik a teljesítményt, megbízhatóan állandó színminőséget és még nagyobb nyomatpontosságot garantálnak, valamint rugalmas hordozó- kezelést és utófeldolgozási lehetőségeket kínálnak. A kereskedelmi nyomtatási szolgáltatásokat kínáló vállalkozások és a vállalaton belüli reprográfiai részlegek részéről a minőség romlása nélküli nagyobb nyomtatási volumen iránti folyamatosan növekvő igények kielégítéséhez tervezett imagePRESS C10000VP-t egy kereskedelmi nyomdai környezetben mutatják be az EXPO-n, ezzel is szemléltetve, hogy a Canon miként támogatja a vevőit abban, hogy a képalkotó technológiákat üzleti lehetőséggé alakítsák át.

ColorWave 910
A nemrég bemutatott Océ ColorWave 910 a piacon kapható leggyorsabb digitális széles formátumú színes nyomtató, amely óránként 1000 m2-es nyers nyomtatási teljesítményre is képes. Ez a következő generációs „egymenetes tintasugaras” nyomtató hatékony CAD/GIS és plakátnyomtatást tesz lehetővé, valamint kétféle, teljesen integrált utófeldolgozási lehetőséget is kínál: egy Online könyvtárat és az Océ Dual Tray High Capacity Stacker nevű kirakót.
A Canon ColorWave 910-es készülékét is kereskedelmi nyomdai környezetben mutatják be a Canon EXPO-n.

PRISMAdirect – egy modern munkafolyamat-kezelő rendszer
A PRISMAdirect, amely szintén az EXPO-n mutatkozik be az EMEA régióban, egy olyan rugalmasan bővíthető, egyedülálló folyamatkezelő megoldás, amely lehetővé teszi a vállalati reprográfiai részlegek számára, hogy leegyszerűsítsék a nyomdai munkafolyamat egészét. A PRISMAdirectet egy kerékpárgyártó vállalatot modellező üzleti környezetben mutatják be az EXPO-n, így szemléltetve a vevők számára, hogy miként lehet a munkafolyamatokat továbbfejleszteni a kiemelkedő eredmények és a versenyelőny megtartása érdekében.

XEED 4K500ST – a világ legkisebb és legkönnyebb 4K-s projektora
A 2015. szeptemberi bejelentését követően a Canon EXPO lesz az első alkalom, hogy a Canon következő generációs 4K projektorát bemutatják Európában. Az alkalmazások egész sorához tervezett LCOS projektor képes a videófilmeket 5000 lumenes fényerőséggel, az állóképeket pedig 4096 x 2400-es felbontással megjeleníteni, ami a 4K digitális mozikivetítők 4096 x 2160 pixeles felbontását is meghaladja. A látogatók a kiállításon egy olyan valóságos mozikörnyezetbe léphetnek, ahol megtapasztalhatják a 4K-s felbontás előnyeit, s eközben kulturális szempontból elképesztően nagy jelentőségű helyszíneket fedezhetnek fel a világ számos tájáról.

i-SENSYS MF729CX – A4-es multifunkcionális nyomtató, amely páratlanul rugalmas munkavégzést tesz lehetővé
A 2015 szeptemberében bemutatott i-SENSYS MF729Cx-t arra tervezték, hogy a nagyobb vállalatoknál kialakított kisebb munkacsoportok nyomtatási és dokumentum-kezelési feladatait támogassa. Az alapfunkciók – azaz a nyomtatás, a másolás és a szkennelés – mellett az új, kisméretű és könnyen kezelhető eszköz további mobil nyomtatási lehetőségeket is kínál. A látogatók megfigyelhetik, hogy a Canon technológiák, megoldások és szolgáltatások optimalizálása milyen segítséget nyújt a vásárlók számára abban, hogy ötleteik megjelenhessenek a piacon, az üzletfejlesztést maximalizálni tudják, és optimalizálhassák az adminisztrációs rendszereiket.