Karácsonyi hangulat számítógépen, okostelefonon és táblagépen

Habár a karácsony mindig sok feladattal és felkészüléssel jár, mégis számos család életének központi eseménye. Az elmúlt néhány évben már a technológia is sokat segít abban, hogy a karácsony minél kevésbé az idegeskedésről, és minél inkább az örömről, a boldog együttlétről szóljon. A Microsoft ezért számos programot ajánl a felhasználók figyelmébe, amelyek valamilyen módon szebbé tehetik a szeretet ünnepét.

Alkalmazások Windows 8-as PC-kre és táblagépekre
A karácsonyra való felkészülés és a karácsony közeledtének szimbóluma még a nem vallásos családokban is az adventi naptár. Habár az üzletekben ma már számos féle és fajta kalendárium közül lehet választani, azok, akik igazán szép és egyedi naptárat szeretnének nyitogatni 24 napon át, sajátot készítenek. Az Advent Calendars egyszerűen követhető útmutatóival ebben nyújt segítséget.

Minden gyermek várva várja a karácsonyt, így gyakran hangzik el szájából a kérdés: „hányat kell még aludni karácsonyig?” A Sleeps until Christmas alkalmazás azon fáradt és elfoglalt szülőket tehermentesíti, akiknek a munka után már nincs erejük ennek pontos kiszámolására.

Az adventi naptárhoz hasonlóan fontos szerepe van a karácsonyi ünnepkörben az üdvözlőlapoknak. Ugyan az internet terjedésével sokan már emailben vagy elektronikus üdvözlőlapon köszöntik fel karácsonykor távol élő barátaikat, ismerőseiket, azok, akik igazán személyes, szívhez szóló üzenetet szeretnének küldeni, ragaszkodnak a hagyományos, papíralapú formához. Ők a Handmade greetings alkalmazás segítségével most méginkább személyreszabott üdvözleteket küldhetnek szeretteiknek.

Számos családban a karácsonyfa feldíszítése a Jézuska – vagy épp az őt helyettesítő anyuka, apuka – dolga, ezért a gyermekek ezalatt be sem mehetnek a nappaliba, nem csodálhatják meg, hogyan szépül meg a fenyő. Ezen gyermekekszámára ideális a Christmas Decor alkalmazás, amelyben a fenyőfa számos gömbbel, csillaggal, fényfüzérrel és egyéb kiegészítővel díszíthető fel.

Minden évben komoly feladat, hogy olyan ajándékokat vásároljunk barátainknak, amelyekre valójában vágynak. Ebben segít a Gift Finder nevű alkalmazás, amely az ismerősök Facebook profilja és bejegyzései alapján tesz javaslatokat az illető érdeklődési köréhez leginkább passzoló ajándékra.

Alkalmazások okostelefonokra
„Apa, tényleg a Mikulás hozza az ajándékokat?” Azok, akik szeretnék bebizonyítani gyermeküknek, hogy igen, a Santa Calls alkalmazás segítségével megtehetik ezt, hiszen felhívathatják magukat a jö öreg, pirossapkás, szakállas Mikulással.

A karácsony a szeretet ünnepe, nem csoda hát, hogy számos mosolygós képet készítünk ilyenkor szerelmünkkel, családunkkal, barátainkkal közösen. Amennyiben unjuk már a szokásos fotókat, a North Pole Photo Booth segítségével könnyűszerrel feldobhatjuk ezeket vicces Mikulás-motiívumokkal, pl. Mikulás-szakállt,  botot vagy sipkát adva a portrék szereplőinek.

Az Advent Calendar alkalmazás segítségével adventi naptárunk a telefonunkon mindig velünk lehet. A 24 kisajtó számos kedves meglepetést rejt, amelyeknek a gyerekek garantáltan örülni fognak. Amiatt sem kell aggódni, ha a türelmetlenek előre felnyitják az összes ajtót 24-ig, hiszen az app könnyűszerrel újraindítható és újrakonfigurálható, így ismét új meglepetések rejtőzhetnek a virtuális naptárban.